• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Tayvan yanlışlıkla Çin'e süpersonik füze fırlattı

Tayvan yanlışlıkla Çin'e süpersonik füze fırlattı
Tayvanlı yetkililer, donanmanın Kaohsiung üssünden yanlışlıkla Çin'e Tdoğru süpersonik gemi savar füzesi fırlattığını duyurdu: 1 ölü, 3 yaralı.

Tayvan ordusunun, yanlışlıkla süpersonik gemisavar füze fırlattığı bildirildi. Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Chinchiang devriye gemisinin askeri üssündeki teftişi sırasında yanlışlıkla Hsiung Feng III füzesinin fırlatıldığı belirtildi. 

Açıklamada, Penghu adalarının 75 kilometre açığına, Tayvan’a ait bir balıkçı teknesinin yakınına düşen füzenin, kaptanının ölümüne, üç kişinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. 

Konuyla ilgili yapılan ön soruşturmanın, füze operatörlerinin, büyük olasılıkla prosedürlere uygun hareket etmediğini gösterdiği, donanmanın, füzeyi aramak için bölgeye bir helikopter ve tekneler gönderdiği ifade edildi. 

Kazanın, Çin’de Komünist Partinin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü kutlamalarına rastlaması dikkati çekti. 

ÇİN, TAYVAN ADASINI ÜLKENİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYOR

Bu arada Çin, Komünist Parti'nin iktidara gelmesinden sonra toprakları terk eden milliyetçilerin ayırdığı Tayvan adasını ülkenin bir parçası olarak görüyor ve gerekirse zor kullanarak adanın Çin topraklarıyla birleşmesi gerektiğini savunuyor.

Çin'de ayrıca, adalara doğrultulmuş yüzlerce füze var. Füzenin fırlatılması, Çin'in Komünist Parti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamalarına ve Tayvan Devlet Başkanı, aynı zamanda Genelkurmay Başkanı lan Tsai Ing-wen'in ülke dışında olduğu bir döneme denk geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim