• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TBMM'de OHAL görüşmesi başladı

TBMM'de OHAL görüşmesi başladı
Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu'nun olağanüstü hal (OHAL) kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi üzerinde görüşmeler başladı. 

Genel Kurul, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından, Bakanlar Kurulu'nun OHAL kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi üzerinde görüşmelere geçildi.

İlk sözü, hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbe teşebbüsü başarısız olmuştur. Artçıları olabilir. Olağanüstü hal, bir sıkıyönetim değildir. Yönetim askerde olmayacaktır. Yönetim askerde değil, sivil iradede olacaktır" dedi.

Bozdağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Darbe teşebbüsü başarısız olmuştur. Artçıları olabilir. Olağanüstü hal, bir sıkıyönetim değildir. Yönetim askerde olmayacaktır. Yönetim askerde değil, sivil iradede olacaktır. Zaman kaybetmek bu tehlikenin büyümesinden başka bir sonuç doğurmaz.

Kanun hükmünde kararnameler ile derhal adımlar atılacaktır. Bu parlamentoya karşı bir darbe değil, parlamentoyu bombalamak isteyenlere karşı milletin vuracağı darbenin ilanıdır. Gizli bir iş yapmıyoruz. Gizli kapaklı yapmıyoruz. Süreyi 3 ay koyduk ama bu süreyi, tamamlamak zorunda değiliz.

Amacımız 3 aydan daha kısa süre içinde atacağımız adımları atmak, yapacaklarımızı yapmak ve süre dolmadan da OHAL'i yeniden kaldırmaktır. Derdimiz yangını söndürmektir."

"Amaç hızlı hareket etmek"

Kararla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olağanüstü halin amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir. Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu değerleri koruma ve güçlendirmeye yöneliktir. Yaşadığımız darbe girişimi Türkiye'de kimlerin canları pahasına demokrasinin, hukuk devletinin yanında olduğunu, kimlerin de diktatörlük peşinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur" demişti.

Ayrıntılar geliyor....

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim