• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

TCDD'de toplu iş görüşmeleri başladı

TCDD'de toplu iş görüşmeleri başladı
TCDD – Liman-İş arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler başladı.


TCDD ile Liman İş sendikası arasında Haydarpaşa ve İzmir Liman İşletme Müdürlükleri ile Vangölü Feribot Müdürlüğü işyerlerinde yaklaşık 1219 işçiyi kapsayan 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri, TCDD Genel Müdürlüğünde başladı.

Genel Müdürlük Küçük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; TCDD Genel Müdür Yardımcısı Vekili Adem Kayış, TÜHİS Genel Sekreteri Yaşar Özgürsoy, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Liman- İş Genel Başkanı Önder Avcı ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Vekili Adem Kayış, TCDD ile Liman -İş arasında bugüne kadar gerçekleştirilen işçi ve işveren menfaatlerini karşılıklı olarak dikkate alarak ve iyi niyet kuralları çerçevesinde yürütülmüş ve sonuçlandırıldığı hatırlattı. Kayış, “Bu görüşmelerin de aynı şekilde yürütüleceğini ve en kısa sürede sonuçlandırılacağını ümit ve temenni ediyorum.” diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız da konuşmasında, Liman-İş’in konfederasyonlarına katılması dolayısıyla bu sektörde ilk kez TCDD ile TİS gerçekleştireceklerine işaret etti.

TCDD ile aslında ortak olduklarını, sadece rolleri gereği masanın karşısında bulunduklarını anlatan Yıldız, TCDD’nin işyerinin ihtiyaçlarını, konfederasyonun da çalışanlarının ihtiyaçlarını gözettiğini ifade etti.

TÜİS Genel Sekreteri Yaşar Özgürsoy, TÜHİS’in kurucuları arasında yer alan TCDD ile Liman –İş arasında bugüne kadar hem kurumun hem de çalışanların çıkarlarını gözeten TİS’leri gerçekleştirildiğini söyledi. Bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Özgürsoy, sürecin bundan sonra da böyle devam edeceğine inandığını kaydetti.

Liman-İş Genel Başkanı Önder Avcı ise, TİS görüşmelerinin TCDD ve Liman- İş’e hayırlı olmasını diledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim