• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TCDD'den haremlik-selamlık açıklaması

TCDD'den haremlik-selamlık açıklaması
TCDD, bugün bazı basın yayın organlarında TCDD'de haremlik selamlık uygulaması başladığı yönünde yer alan haberlere ilişkin açıklamda bulundu.

TCDD'den yapılan açıklamasa şu ifadelere yer verildi;

Bugün (04.06.2015 tarihinde) bazı basın yayın organlarında trenlerde harem selamlık döneminin başladığına ilişkin olarak gerçek dışı haberler yer almıştır.  

TCDD, yolcu trenlerinde yolcu talep/şikâyetleri ve dünya demiryolu işletmeciliği kriterlerine göre belirlenmiş üç  farklı vagon tipine göre bilet satış uygulaması yapmaktadır. Buna göre;

Pulman vagon: Pulman vagonlardaki koltuklar için aynı anda yapılan satışlarda farklı cinsiyetlere bilet verilmektedir. Farklı zamanlarda birbirinden bağımsız yapılan satışlarda bay yanına bay, bayan yanına bayan yer satışı yapılmaktadır.

Bu uygulama karayolunda da bulunmaktadır.

Kuşetli vagon: Dört kişilik, yatarak seyahat imkân veren kuşetli vagonlarda  kompartımanın tamamının satın alınması dışında, farklı cinsiyetlerden yolculara bilet satışı yapılmamaktadır. Ancak, aynı cinsiyetten olması kaydıyla birbirini tanımayan yolculara bilet satışı yapılmaktadır.

Yataklı vagon:  İki kişilik seyahat imkanı veren yataklı vagonlarda  ise aynı anda satılmak kaydı ile cinsiyet farkı gözetmeksizin iki kişiye veya ücret farkını ödemek koşuluyla tek kişiye bilet satışı yapılmaktadır.

Yataklı ve kuşetli vagonlar uzun süreli ve geceyi de kapsayacak şekilde sefer yapan konvansiyonel trenlerde bulunmaktadır. Kuşetli vagon kompartımanlarında birbirini tanımayan farklı cinsiyetlerden yolcuların bir arada seyahat etmek zorunda kalmaları özellikle bayan yolcular ile iki kişilik ailelerin aşırı yoğunlukta şikâyetine sebebiyet vermektedir.
 
Bu itibarla gelen talepler üzerine yukarıda açıklanan uygulama izah edilerek ailelere kompartımanın tamamına ait biletleri satın almaları tavsiye edilmektedir. Bu vagonlarda genellikle 3 veya 4 kişilik aileler seyahat ettiğinden kompartımanın tamamı satın alınarak bu tür şikâyetler engellenmektedir.
 
TCDD, dünya demiryolu işletmecilik standartları, 159 yıllık işletmecilik deneyimi ve yolcu memnuniyeti ilkeleriyle satış politikalarını belirlemektedir.
 
Söz konusu haberde iddia edildiği gibi trenlerde haremlik selamlık uygulaması bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim