• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

TCDD'den YHT açıklaması

TCDD'den YHT açıklaması
TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT hattının, bütün bu süreçler tamamlandıktan, güvenli bir şekilde işletilebilirlik raporu hazırlandıktan sonra işletmeye açıldığı, hat üzerinde belirlenen işletme hızları için otomatik hız kontrol sistemi uygulandığ


TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT hattının, bütün bu süreçler tamamlandıktan, güvenli bir şekilde işletilebilirlik raporu hazırlandıktan sonra işletmeye açıldığı, hat üzerinde belirlenen işletme hızları için otomatik hız kontrol sistemi uygulandığını bildirdi.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir gazeteye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara-İstanbul YHT hattıyla ilgili "hattın bütün unsurları tamamlanmadan hizmete açıldığı" şeklinde görüş beyan ettiği anımsatılarak, konuyla ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.


Ankara-İstanbul YHT hattının, inşa eden yüklenici ve müşavir firma tarafından hattın tamamlandığı ve işletmeye hazır hale getirildiğinin raporlandığının bildirildiği açıklamada, teknik uzmanlardan oluşan TCDD Kabul Komisyonu tarafından yapılan hat kabulünün, Demiryolu Yapım Dairesinin kabul olurunu uygun görüşle yayınladığı bildirildi.

TCDD Trafik Dairesinin koordinasyonunda oluşturulan teknik heyetin, hattın işletmeye uygunluğunu raporladığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trafik Dairesi işletme talimatını hazırlayarak yayınlamıştır. AB onaylı uluslararası sertifika vermeye yetkili Sertifikasyon Kuruluşunca hatta güvenlik raporu verilmiştir. Son olarak üniversitelerce görevlendirilen bilim adamlarından oluşan Bilim Kurulu tarafından da rapor hazırlanmıştır. Ankara-İstanbul YHT hattı, bütün bu süreçler tamamlandıktan, güvenli bir şekilde işletilebilirlik raporu hazırlandıktan sonra işletmeye açılmıştır. Ayrıca, hat üzerinde belirlenen işletme hızları için otomatik hız kontrol sistemi uygulanmaktadır."

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim