• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

TCG CESME Ege Denizi'ne açıldı, Yunan donanması alarma geçti!

TCG CESME Ege Denizi'ne açıldı, Yunan donanması alarma geçti!
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde yer alan A599 borda numaralı TCG CESME isimli Hidrografi gemisi, Ege Denizi'nde seyir yapması üzerine, Yunanistan Donanması alarma geçti.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde yer alan A599 borda numaralı TCG CESME isimli Hidrografi gemisi, F-501 borda numaralı TCG BODRUM isimli korvetinin eşliğinde Ege Denizi'nde seyir yapması üzerine, Yunanistan Donanması alarma geçti.

TCG CESME isimli hidrografi gemisinin TCG BODRUM isimli Burak sınıfı korvet ile Midilli ve Sakız Adalarına yakın bir şekilde seyir yapması, Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın Yunan donanmasını alarma geçirmesine ve bölgeye Yunan savaş gemilerini yönlendirdirmesine neden oldu.

Yunan Donanmasına ait 2 korvet ve bir Yunan Sahil Güvenlik botu, TCG CESME ve TCG BODRUM isimli Türk gemilerini yakından takip etmeye başladı.

Deniz Haber Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Ege Denizi'nde Türk ve Yunan askeri gemilerin, birbirlerinin manevralarını yakından takip ettiği öğrenildi.

TCG CESME'NİN ÖZELLİKLERİ

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde yer alan A599 borda numaralı TCG CESME isimli Hidrografi gemisi, 87 metre boyunda, 15 metre genişliğinde ve 15 knot hız yapma kapasitesine sahip. TCG CESME'de 11 Subay, 27 Astsubay, 5 Uzman Erbaş ve 39 Er, toplam 82 personel bulunuyor

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim