• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

TCI, Çin pazarına girdi

TCI, Çin pazarına girdi
TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. Donghai Hava Yolları ile anlaşarak Çin pazarına giriş yaptı.

TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. Donghai Hava Yolları ile anlaşarak Çin pazarına giriş yaptı.

Çin merkezli Donghai Hava Yolları, 10 adet B737 MAX-8 siparişi ile ilgili olarak Galley’lerin tasarımı ve üretimi konusunda TCI Kabin İçi Sistemleri ile çalışmaya karar verdi. Uçakların teslimi 2019 yılında başlayacak. Bu anlaşma, Çin Havacılık pazarına giriş açısından TCI için önemli bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor.

2011 yılında Türk Hava Yolları ve TAI firmalarının ortak teşebbüsü ile kurulan ve 2015 yılından beri Boeing’in “Global Offerable” listesinde olan TCI, halihazırda Airbus ve Boeing uçaklarının kabin içi ürünlerinin tasarımı ve üretimi konularında aktif olarak çalışıyor. Avrupa’nın en büyük MRO (bakım, onarım ve yenileme) merkezi olan HABOM - İstanbul’da hizmet veren TCI, yenilikçi ürün tasarımı ve müşteri memnuniyetine verdiği önem gibi faktörlerle yakın gelecekte Uçak Kabin İçi Endüstrisi’nde global bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  TCI, Donghai Hava Yolları ile yaptığı anlaşma öncesinde Jet Airways ile 79, SpiceJet ile 155 ve Azerbaijan Airlines (AZAL) ile 10 uçağın galley’lerinin tasarımı ve üretimi konusunda anlaşmalar gerçekleştirmişti.

Donghai Hava Yolları Çin’in ilk özel hava yolu olarak 2002 yılında kuruldu. Shenzhen Bao’an Uluslararası Havalimanı’nda yerleşik olan ve Çin’de 41 şehre uçuş yapan şirket, ilk uluslararası uçuşunu Shenzhen ile Utapao arasında 2017 yılında gerçekleştirdi. Donghai Hava Yolları, yerel ve uluslararası rotalarda hizmet veren ve çoğunlukla Boeing B737-800 uçaklarından oluşan genç bir filoya sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim