• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Tekirdağ-Mudanya seferi avantaj sağlar

Tekirdağ-Mudanya seferi avantaj sağlar
Tekirdağ Liman Müdürü Mubin Salter Salt, Tekirdağ ile Mudanya arasına deniz seferi konulmasının her koşulda avantaj sağlayacağını belirtti.

Tekirdağ Liman Müdürü Mubin Salter Salt, Tekirdağ ile Mudanya arasına deniz seferi konulmasının her koşulda avantaj sağlayacağını belirtti.

Salt, yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da düzenli deniz seferi hat iznine sahip 4 noktanın olduğunu, Bandırma, Erdek, Karabiga ve adalara kışın günde 2, yazın ise 6 sefer yapıldığını söyledi.

Tekirdağ'dan Mudanya'ya Bursa deniz seferi hattının olması gerektiğini savunan Salt, şunları kaydetti:

"Marmara haritasına bakıldığında Tekirdağ'dan deniz seferi olması gereken bir nokta var ki, maalesef hala sefer yapılmıyor. Tekirdağ'dan Mudanya'ya Bursa hattı konulmasını isterim. Yapıldığı takdirde bu hattın iş yapacağını, kazançlı olacağını düşünüyorum. Fakat bu konuda bir müteşebbis çıkmadı. Bu iki nokta arasında deniz yoluyla 4 buçuk saatte yolculuk yapmak mümkün ama karayoluyla 4 buçuk saatten fazla sürer. Tekirdağ ile Mudanya arasına bir sefer konulması her koşulda avantaj getirir."

Salt, Tekirdağ'dan yapılacak bir deniz seferinin, hem akaryakıt tasarrufu bakımından hem de karayolunda araç kullananların dinlenmeleri için bir fırsat olacağını belirtti.

Deniz seferinin kara yoluna göre bazı durumlarda sürücüler için daha avantajlı olduğunu anlatan Salt, "Karayoluyla Tekirdağ'dan Erdek, Bandırma ve Mudanya'ya giden bir araç yaklaşık 300 kilometrelik bir yol katediyor. 300 kilometre mesafe giden bir kamyonun şoförü yoruluyor, kamyon mazot yakıyor ve zaman kaybediyor. Fakat bir gemiye yaklaşık 40 kamyon girebiliyor. Bu kadar kamyonun kullandığı yakıt, bir geminin kullandığından fazla. Türkiye gibi dışarıdan petrol alan bir ülkenin böyle bir yakıtı tüketmemesi büyük bir ekonomik tasarruf demek. Ayrıca şoför yorulmadan Bandırmaya, Erdek'e ve Mudanya'ya bir deniz seferi yapıyor. Karayolunda giderken yaşadığı risk olmuyor" diye konuştu.

Salt, Türkiye'nin dünyada kendine özel denizi olan tek ülke olduğunu fakat Marmara denizinden yeteri kadar yararlanılmadığını ifade etti. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim