• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Tekirdağ'a Lojistik İhtisas OSB kurulacak

Tekirdağ'a Lojistik İhtisas OSB kurulacak
Tekirdağ’da yoğun bir liman trafiğinin yaşanmaya başladığını ifade eden Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ’a artık bir Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Tekirdağ'a Lojistik İhtisas OSB kurulacak

Tekirdağ’da yoğun bir liman trafiğinin yaşanmaya başladığını ifade eden Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ’a artık bir Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1 Eylül’de gerçekleştirilen birleşiminde meclis gündeminde görüşülen en önemli maddenin; Tekirdağ’da kurulması planlanan Tekirdağ Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşumuna İl Özel İdaresi’nin katılımı ve katılım payı oranının belirlenmesine ilişkin talep hakkındaki rapor olduğunu söyledi.

Karaevli, İl Genel Meclisi’nin 3 Ağustos 2010 tarih ve 118 sayılı kararı ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen Tekirdağ’da kurulması planlanan Tekirdağ Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşumuna İl Özel İdaresi’nin katılımı ve katılım payı oranının belirlenmesine ilişkin talep hakkındaki raporun meclis gündeminde görüşüldüğünü kaydetti. Akport’un ardından Asyaport’un da hayata geçmesiyle ilde ciddi bir hareketlenmenin baş göstereceğini ifade eden Karaevli, limanların yanında açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen demiryolunun da bu hareketlenmede büyük rol oynayacağını belirtti.

Tekirdağ merkezde, Ergene Havzası Çevre Düzeni Planlarında da yer alan bir Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin belirlendiğini kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Karaevli; “Bu yeni değil. 2023 revizyon planlarında; liman yoğunluğuna bağlı olarak öngörülen, Tekirdağ merkez, Çorlu ve Muratlı olmak üzere 3 yerde belirlenmiş lojistik alanlardı. Yerleri, çevre düzeni planlarında açık olarak belirlenmiş durumda” dedi.

Lojistik merkezinin işlevi konusunda da bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, lojistik merkezleri bünyesinde yüklerin geliş ve gidiş trafiğinin sağlanması ve bekletilmesi gibi işlemlerin gerçekleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Gidecek yüklerin beklemede bulunması, antrepolar, gelen araçların orda bekletilmesi ve onlara hizmet verilmesi vs. Yani lojistik bölge; çok geniş kapsamlı bir hizmet ağı. Limanlar yoğun olarak çalışacağı için, arkalarında lojistik bölge olması bir zorunluluk. Biz de bunu öngörerek planlarda belirttik. Lojistik bölgede, biz de Özel İdare olarak katılma kararı aldık. Burada; İl Özel İdaresi, Belediye, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası var. Yani 4 kurumun ortak olduğu bir yerden bahsediyoruz. Kesin olmamakla birlikte yaklaşık 1700 dönümlük bir alana kurulması planlanıyor. Özellikle İstanbul’da bazı limanlar kapatılıp, (mesela Haydarpaşa) oradaki yük geçişleri buradan sağlandığında, liman trafiğinde bir hızlanma yaşanacaktır. Bunun teknik olarak alt yapısının da, bu olmadan hazırlanması lazım. Bu da lojistik merkeziyle, yoluyla vs. her şeyiyle hazır olunması gerekli ki; yarın bir gün bu yoğunluk başladığında zorluk yaşamayalım.”

Lojistik merkezi olarak belirlenen alanlarda kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra esas sürecin başlayacağını dile getiren Karaevli, lojistik merkezinin kurulmasıyla sadece liman trafiğinin artış göstermeyeceğini bölgede önemli bir istihdam sağlanacağını ve ekonomiye büyük getirisi olacağını anlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim