• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tekne teröristlerden böyle kurtarıldı

Tekne teröristlerden böyle kurtarıldı
Alanya’da iskelede 'Gemi Kurtarma Tatbikatı' gerçeği aratmadı. Senaryo gereği gezi teknesine ve iskeleye bomba yerleştiren silahlı 2 teröristi yakalamak için karadan ve denizden operasyon düzenlendi.

Alanya’da iskelede 'Gemi Kurtarma Tatbikatı' gerçeği aratmadı. Senaryo gereği gezi teknesine ve iskeleye bomba yerleştiren silahlı 2 teröristi yakalamak için karadan ve denizden operasyon düzenlendi.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki iskelede 'Gemi Kurtarma Tatbikatı' gerçeği aratmadı. Senaryo gereği gezi teknesine ve iskeleye bomba yerleştiren silahlı 2 teröristi yakalamak için karadan ve denizden operasyon düzenlendi. 40 personelin görev yaptığı 55 dakika süren tatbikatta, teröristlerden birisi iskelede diğeri ise kaçırdığı tekneye düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün yetkilendirdiği Deniz Güvenlik Komitesi, 176 limanla ilgili Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu (ISFS) oluşturdu. Bu koda göre her yıl gerçekleştirilen planlı tatbikatlardan birisi bu yıl Doğu Akdeniz için stratejik önem taşıyan Alanya İskelesi'nde yapıldı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı güvenlik güçleri, Terörle Mücadele Büro Amirliği, Bomba İmha Ekibi, Alanya Liman Başkanlığı ve Alanya Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından ortaklaşa saat 10.25'de başlayan ve 55 dakika süren Gemi Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatın ardından sahil güvenlik Zodyak botlarla gösteri yaptı.

Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya'nın yönettiği tatbikatta, senaryo gereği 5 mürettebatı bulunan Alpler -1 adlı gemiden arıza sinyali verildi. Tamir için limana alınan 2 kişi önce gemiye girip patlayıcı yerleştirdiler. Tamiri yaparak gemiden çıkan teröristler limana patlayıcı yerleştirdikleri sırada fark edildi. Limanda teröristlerden birisi etkisiz hale getirilirken, diğeri ise iskelede bekleyen bir sürat teknesi ile kaçtı. Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı (TCSG 92 Komutanlığı) verilen ihbarın ardından harekete geçerek 3 deniz aracı harekete geçerek bombacının kullandığı sürat teknesini Alanya Kalesi açıklarında çevresi sarılarak yakalandı.

Askerler tarafından çevresi sarılan teröristin bulunduğu sürat teknesine çıkan askerler etkisiz hale getirdikleri teröristlerle birlikte iskeleye yaklaştı. Karaya çıkartıldığında her iki terörist eylemci Terörle Mücadele ekiplerine teslim edilirken, Alpler-1 isimli gezi teknesindeki mürettebat ile yolcular tahliye edildi. Ardından Bomba İmha Uzmanı özel kıyafetini giydikten sonra uzaktan kumanda ile patlatılma ihtimaline karşı sinyalleri kesmek için önce jammer cihazı açılıp, patlayıcıya fünye yerleştirdi. Kontrollü olarak patlatılan paketin ardından 'Asya' isimli Bomba detektör köpeğiyle gezi teknesi ve limanda arama yapıldı.

Alanya Liman Başkanı Edip Balıklaya başkanlığında oluşturulan kriz masası tatbikatın başarıyla sona ermesinin ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Tatbikatın istenilen zaman dilimi içerisinde gerçekleştirildiğini söyleyen Balıklaya, "Terör ve teröristlere karşı önlemler alınıyor. Başarılı bir tatbikat yapıldı. Yalnız denizde değil, karada da polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Yılın 365 günü, 24 saat görev başındalar. Tatbikata katılan, görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

tatbikat.20120315150411.jpg

tatbikat1.20120315150422.jpg

tatbikat2.jpg

tatbikat3.jpg

tatbikat5.jpg

tatbikat6.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim