• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Teknoloji ile Bütünleşen Güvenli Kilitler

Teknoloji ile Bütünleşen Güvenli Kilitler
Güvenlik ve koruma ön planda olunca elektromanyetik kontaklı kilitlerin kullanım günümüzde bir hayli artmıştır.

Uzaktan kumanda ile de kontrol edilebilen tarzda olan bu kilitler özel projeler için de tasarlanıp monte edilebilmekte. Elektrikli kilitler temel olarak bir elektro mıknatısın çalışma prensibinden faydalanılarak dizayn edilmiş ürünlerdir. Özellikle güvenlik gerektiren alanlarda ki kapılarda kullanılan bu kilitler çift taraflı çalışma özelliğine de sahiptirler, bir kumanda vasıtasıyla uzaktan açma işlemi de yapılan tarzda olan modelleri de bulunmaktadır. Çok düşük akım ve gerilimler ile çalışan bu kilitler eski kilit sistemlerine göre çok daha fazla güvenli ve kullanışlıdır.

Elektromanyetik Kilitlerin Uygulama Alanları

Elektromanyetik kilitler her çeşit kapıda hem gömme hem de kapı kasasına monte edilerek kullanılabilen kilitlerdir. Kilidin kullanım alanına göre dili olan ya da direkt elektromıknatıs özelliği ile kilitleme yapabilen kilitlerde mevcuttur. Manyetik kilitler her türlü kapıda kullanılabilirler. Özellikle kullanıldığı yerler arasında kartlı geçiş sistemli kapılardır. Güvenlikli alan olarak adlandırılan alanlara geçiş konulan kapıların kontrol edilmesinde kullanılan bu kilitler, bu tip alanların vazgeçilmez ürünüdür.

Elektromanyetik Kilitlerin Teknik Özellikleri

Elektrikli kilitler enerji varken ya da yokken her iki şekilde de kilitli olabilen ürünlerdir. Ayrıca 12/24 Volt doğru akım ya da alternatif akım ile çalışmaktadırlar. Alüminyum gövdeden oluşurlar ve kilitli kontağı izleyebilmek için üstlerinde bir LED ışığı bulunmaktadır. Ve kilitler çift taraflı çalışma özelliğine sahiptirler.

Dilsiz Manyetik Kilitlerin Çalışma Prensibi

Bir çeşit elektromıknatıs olan manyetik elektrikli kilitler karşılığında bir alüminyum gövdeye yapışan kilitlerdir ve kapı kasalarına monte edilirler. Kilidin tutma kapasitesine göre 500 KG ile 700 KG arasında bir tutma kapasitesine sahiptirler. 12 ve ya 24 V Doğru akım ile çalışırlar.

Elektrikli Kilitlerin Güvenlik Özellikleri

Elektromanyetik kilitler elektrik yokken de kilitleme işlemi yapabilmektedir. Ayrıca üstünde bulunana güvenlik pimi ile güvenli bir kilitleme sağlarlar. Yüksek gerilimle çalışmadıkları için de tamamen güvenirlidirler.

Manyetik kapı tutucu, manyetik kilit veya elektrikli kilit ürünlerini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olmak için sektörün lider firmalarından olan Netatek’in web adresini inceleyebilirsiniz.
www.netatek.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim