• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Temel Kotil THY'nin başarısını anlattı

Temel Kotil THY'nin başarısını anlattı
İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk Hava Yolları'nın Dünya Çapındaki Başarısı' konulu konferansa katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY'nin başarısını öğrencilere anlattı.

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk Hava Yolları'nın Dünya Çapındaki Başarısı' konulu konferansa katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY'nin başarısını öğrencilere anlattı.

Kotil, konferansta yaptığı konuşmada havalimanları ile ilgili sayısal bilgiler paylaştı. Dünyanın en büyük havaalanının 100 milyon yolcu sayısı ile Atlanta Havaalanı olduğunu anlatan Kotil, bu sayıya rağmen havaalanının yüzde 1 oranında büyüdüğünü kaydetti. Atatürk Havaalanı'nın ise büyüme oranının yüzde 13 olduğuna vurgu yapan Kotil, "2025 yılında dünyanın üçüncü büyük havaalanı yeni yapılan 3. havaalanı olacak. 2035'te ise 3. havaalanı 260 milyon yolcu ile birinci olacak." dedi.

DÜNYANIN EN ÇOK YERİNE BİZ UÇUYORUZ

Kotil, dünya havayolları ile Türk Havayolları arasında yaşanan rekabet hakkında da bilgiler vererek, "Her yere uçuyoruz. Türkiye uçmayı seviyor. Bütün krizlere rağmen en az etkilenen pazarımız Afrika. Afrika'daki en iyi oyuncu biziz. Biz Avrupalı bir havayoluyuz. Almanya'da 14 şehre uçuyoruz. İtalya'da 10 şehre uçuyoruz, Uzakdoğu geliştirdiğimiz bir pazar 34 noktaya uçuyoruz, Atlantik'te çok küçük bir oyuncuyduk, şimdi ise 10 noktaya uçuyoruz. Ortadoğu'da ise 24 noktaya uçuyoruz." diye konuştu.

TÜRKİYE HAVACILIKTA ANA OYUNCUDUR

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havaalanı projesinin dünyadaki en başarılı proje olduğuna dikkat çeken Kotil, şunları kaydetti: "Nedenini söyleyeyim mi? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bundan 10 yıl önce havacılığı yapılandırmaya başladı. Biz havayolu olarak buna cevap verdik. ve büyük, güçlü bir havayolu olduk. İstanbul'da iniş sahası oldu. 13 milyon turist çekti. Büyük havaalanı yapmazsan tabi ki büyüme duracak. Büyük havaalanında devlet o alanı verdi yılda 1 milyar dolar kira alacak. 2018 yılında 25 sene sonra havaalanını geri alacak. Bu konsorsiyumda bu havaalanını yaptığı zaman bu 25 yıl içerisinde dünyanın en büyük havalimanı olacak. Biz de dünyanın en büyük havayolu oluyoruz. Bu da güzel bir şey. Uzakdoğudaki o seyahat edenler, aktarma gitmek zorunda oldukları yerlere burayı merkez seçerek gidecekler. İstanbul'un turist sayısı 30 milyonu bulacak. Bu da iyi bir iş. Bu havaalanı dünyayı etkiliyor. Şu anda yapılıyor yeni havaalanımız. Selçuklu mimarisi ağırlıklı olarak kullanılıyor iç mirisinde. 2023 yılında 120 milyon yolcuyu hedefliyoruz. 30 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Yani yılda 3 milyar dolar para bulmamız gerekiyor. Bu şu demek oluyor; Türkiye havacılıkta ana oyuncu, Türk Hava Yolları oyuncu oluyor. Ülke ve şirket olarak."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim