• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TGS, 'İşaret Dili Eğitimi' vermeye başladı

TGS, 'İşaret Dili Eğitimi' vermeye başladı
Turkish Ground Services, işitme engelli yolcularla iletişim kurabilmek için yolcu hizmetleri personeline 'İşaret Dili Eğitimi' vermeye başladı.

TGS engellilerle iletişime geçecek

Turkish Ground Services, işitme engelli yolcularla iletişim kurabilmek için yolcu hizmetleri personeline 'İşaret Dili Eğitimi' vermeye başladı.

TGS Eğitim Akademisi’nde düzenlenen eğitimlerle işitme engelli yolcuların havalimanında yaşayabileceği engellerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. 

TGS Yer Hizmetleri A.Ş., VIP’de, CIP’de ve genel yolcu kontuarlarında görev yapan personeline, işitme engelli yolcularla rahat anlaşabilmeleri amacıyla eğitim vermeye başladı. 

Atatürk Havalimanı’nda 22, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda da 6 personel olmak üzere ilk etapta toplam 28 çalışana İşaret Dili Eğitimi verilmeye başlandı.

TGS İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Metin Marangoz önümüzdeki günlerde de TGS’nin hizmet verdiği tüm istasyonlardaki yolcu hizmetleri personeline bu eğitimi vereceklerini belirtti. Türkiye’de 2,5 milyonun üzerinde işitme engelli insanın yaşadığını söyleyen Marangoz, "Engelli yolcularımızla personelimiz arasında iletişimin sağlanması daha rahat bir yolculuk ve müşteri memnuniyeti anlamına geliyor. Bir açıdan da bu sosyal sorumluluğun ötesinde sektörel gereklilik kapsamında yürütülen bir eğitim faaliyeti. Havacılık alanında bir ilk olan bu eğitimleri personelimize ve hizmet verdiğimiz tüm istasyonlarımıza yaymak gibi bir hedefimiz var" dedi. 
 
İşitme Engelliler Federasyonu’ndan Hülya Çelikkol’un eğitim verdiği personel, işitme engelli yolcular tarafından yakalarındaki kokart sayesinde tanınacak. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim