• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

THK'nın mali sıkıntıları çözülüyor

THK'nın mali sıkıntıları çözülüyor
Türk Hava Kurumu Başkanı Atılgan, THK'nın mali sıkıntılarının çözümlenmesi için hazırlanan 9 maddelik düzenlemenin, torba yasa ile çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, THK'nın mali sıkıntılarının çözümlenmesi için hazırlanan 9 maddelik düzenlemenin, torba yasa ile çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.

Atılgan, THK Müze ve Paraşüt Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan THK'nın, milletin kurumu olduğunu belirterek, kuruluş sürecini anlattı. Atılgan, Atatürk tarafından dile getirilen "İstikbal göklerdedir" sözünün, bugün de geçerliliğini koruduğunu, havacılığın insan hayatının her alanına girdiğini ve hayatı hızlandırdığını belirtti.

THK'nın geçmişte var olan 21 kalem gelirinin ve imtiyazlarının zaman içinde elinden alındığına işaret eden Atılgan, "Bugün THK milletin yardımları ve kendi ticari faaliyetleriyle yaşayan bir kurum haline gelmiştir. Havacılık fonksiyonlarının yerine getirilmesi için olağanüstü gayret sarf ediyoruz. Türk milletinin sahip olduğu değerin devam ettirilmesi gerekir." diye konuştu.

"Kurum ve üniversitenin sivil havacılığa desteği artarak sürecek"

Türk sivil havacılığına kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kurulan THK Üniversitesinin ilk mezunlarını geçen yıl verdiğini belirten Atılgan, kurum ve üniversite olarak sivil havacılığa desteğin artarak devam edeceğini bildirdi.

Atılgan, THK'nın mali sıkıntılarının çözümlenmesi için 9 maddelik çalışma yaptıklarına işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın ön okeyini aldığımız bu maddelerin torba yasa içinde çıkarılması için çalışıyoruz. Milletin yeni yönetimin gayretlerinden haberdar olmasını istiyoruz. Kurumun geçmişteki hadiselerle ilgili kimin, ne suçu varsa hukuka sevk etmişiz. Söz konusu konu, adalet mekanizması içinde devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İki ultralight eğitim uçağı yapıldı"

Uçak fabrikasının yüzde 51'inin THK, yüzde 49'unun ise özel bir mühendise ait olduğunu anlatan Atılgan, bu fabrikada iki ultralight eğitim uçağının yapıldığını bildirdi.

Söz konusu uçakların devam eden uçuş testleri ve sertifikasyon süreçlerinin yakın zamanda tamamlanacağını dile getiren Atılgan, bu uçakların pazarlanması ve seri üretimine geçilmesi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği için görüşmeler yaptıklarını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim