• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

THY Aeroflot'tan daha değerli

THY Aeroflot'tan daha değerli
Brand Finance'nin raporuna göre marka değeri 1,55 milyar dolar olan Aeroflot, Türk Hava Yolları'nı (THY) geçemedi.

"İngiliz şirketi "Brand Finance"ın raporunu medya ile paylaşan Aeroflot yönetimi,  "Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un marka değeri  1,55 milyar dolara çıktı" açıklaması yaptı. Ama orijinali geçen ay açıklanan verilerde bir "nüans" var: THY, Aeroflot'tan daha değerli.

Aeroflot’tan yapılan açıklamaya göre marka değeri, geçen seneye kıyasla yüzde 9 oranında arttı. Haberi veren Rusya'nın Sesi'ne göre, açıklamada, “Aeroflot markasına değerinin büyük bir kısmını başta business sınıfı olmak üzere uçuş seferlerinin iç pazarı sağlıyor” denildi.

Brand Finance’ın değerlendirmelerine göre dünyanın en pahalı sivil havacılık markasına Emirates Airlines şirketi sahip. Birleşik Arap Emirlikleri’nin havayolu şirketinin marka değeri 5,48 milyar dolar olarak gösterildi. Listenin ikinci ve üçüncü sıralarında ABD havayolu şirketleri Delta ve American Airlines yer alıyor. Marka değerleri sırasıyla 4,73 milyar ve 4,56 milyar dolar olarak belirlendi. 4,17 milyar dolar değerindeki Almanya'nın havayolu şirketi Lufthansa dördüncü olurken, beşinci sırada 3,83 milyar dolarla Amerikan havacılık markası United yer aldı.

Bu haberler THY ile ilgili bir veri bulunmuyor. THY'nin marka değeri 1 milyar 922 milyon dolar. Yani Aeroflot'tan bir hayli önde.  Geçen ay Türkiye'de medyaya şu haber yansımıştı:
 
Brand Finance'in yaptığı marka araştırması sonucuna göre Türkiye'nin en değerli markası 2 milyar dolarla yine Türk Telekom oldu. Listeye giren 100 markanın toplam değeri 30 milyar 849 milyon dolar olarak açıklandı. Türk Telekom'u, 1 milyar 983 milyon dolarla Akbank, 1 milyar 922 milyon dolarla Türk Hava Yolları, 1 milyar 893 milyon dolar da İş Bankası izledi. Listede bu yıl aralarında Ziraat Bankası'nın da bulunduğu 13 yeni marka yer aldı. Geçen yıl listede olan 87 markanın 40'ı değer kazanırken 44'ü ise kayba uğradı.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim