• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

THY Cidde ve New York'tan Antalya'ya uçacak

THY Cidde ve New York'tan Antalya'ya uçacak
Rusya ve Almanya'daki bazı tur şirketlerinin son dönemde Türkiye'ye yönelik rezervasyon iptalleri, hükümeti turizim konusunda yeni arayışlara yöneltti.

Rusya ve Almanya'daki bazı tur şirketlerinin son dönemde Türkiye'ye yönelik rezervasyon iptalleri, hükümeti turizim konusunda yeni arayışlara yöneltti. 

THY harekete geçti

Turizm sektörünü desteklemek ve Türkiye'nin turizm pastasındaki payını korumak için bir dizi karar alarak uygulamaya koyan hükümet, Rus ve Alman turist sayısında yaşanan düşüşü, Arap ve ABD'li turistlerle kapatmak için yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı'yla Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak bir çalışma başlattı. İki bakanlığın beraber geliştirdiği projeye, Türk Hava Yolları (THY) da, yeni uçuşlar düzenleyerek destek verecek. Suudi ve ABD'li yüksek gelir gruplarını hedef alan projenin ilk adımını, New York ve Cidde'den Antalya'ya direkt uçuşlar oluşturacak. THY ile koordineli yürütülen çalışmaya ilişkin bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD'li ve Suudi turistlere farklı turizm paketleri sunulacağına dikkat çektiler.

HAWAII'DEN YAKIN

ABD'nin en önemli tatil merkezi olan Hawaii ile New York arasındaki uçuş süresinin 11.5 saat olduğunu belirten yetkililere göre, NewYork-Antalya hattı 10.5 saat olacak.

Araplar için köy kuruluyor

Türkiye'ye gelen Arap Turizm Örgütü heyetiyle Antalya’da bir 'Arap Köyü' kurulmasına ilişkin de uzlaşıya varıldıği bildirildi. Arap Köyü’nün yeri henüz netleşmezken, bu tatil beldesinin 100 dönümlük bir arazi üzerine yayılmasının planlandığı belirtiliyor.

G-20 SONRASI İLGİ KATLANDI

ABD’NİN yanı sıra Ortadoğu ve Arap ülkelerinden de ciddi oranda turistin Türkiye'yi tercih etmesi için projeler geliştiren Türkiye, özellikle Suudi zenginler için farklı paketler de hazırlıyor. Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nin ardından, başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok ülkeden Antalya'dan arsa almak için başvuru yaşandığı, Türkiye'nin de bu ilgiye 'Arap Köyü' projesiyle yanıt verdiği belirtildi. Projenin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ay başındaki Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette de gündeme geldiği öğrenildi.

İstanbul'da ofis açılacak

KARŞILIKLI ziyaretlerle ikili temasların başladığı Arap Turizm Örgütü'nün de geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir heyet gönderdiği ifade edildi. Söz konusu heyetle yapılan görüşmeler çerçevesinde, Arap Turizm Örgütü’nün İstanbul'da bir ofis açması, Cidde-Antalya arasında direkt uçuşların başlatılması için uzlaşıya varıldığı ifade edildi. Bu da daha fazla Arap turist anlamına geliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim