• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

THY, Çin'de yüzde 70 doluluk oranına ulaştı

THY, Çin'de yüzde 70 doluluk oranına ulaştı
Türk Hava Yolları (THY), Çin'in Pekin ve Şanghay şehirlerinden sonra Guangzhou'ya da sefer düzenlemeye başladı.

THY Çin'de yüzde 70 doluluk oranına ulaştı

Türk Hava Yolları (THY), Çin'in Pekin ve Şanghay şehirlerinden sonra Guangzhou'ya da sefer düzenlemeye başladı.

İstanbul'dan bu şehre haftada 3 gün yapılan uçuşla Çin'e düzenlenen haftalık sefer sayısı 17'ye çıktı. Şirket, ayrıca haftada iki gün de İstanbul'dan Şanghay'a kargo uçağı kaldırıyor.

Türk Hava Yolları (THY), Çin'de Pekin ve Şanghay'dan sonra sefer düzenlediği üçüncü uçuş noktası Guangzhou'da yüzde 70 doluluğa ulaştı. Comfort class ve uçan aşçı konsepti ile yolcu sayısını artıran şirket, Çin'de eğitim gören öğrenciler arasından yetiştirdiği hostesleriyle de Çinli yolcuların sempatisini kazandı.

THY'nin, Mayıs 1999'da Pekin ve 2000 Şubat'ta Şanghay uçuşlarında yakaladığı yüksek doluluk oranını dikkate alarak açtığı Guangzhou seferleri de yoğun ilgi görüyor. Özellikle son teknolojik sistemlerle donatılmış 312 yolcu kapasiteli Boeing 777-300 ER tipi uçaklarla gerçekleştirilen İstanbul-Guangzhou uçuşlar, yolculardan tam not aldı. Koltuk aralıklarının genişliği, zengin menü çeşitlerinin yer aldığı ikram ayrıcalığı ve eğlence sistemleriyle ekonomi sınıfından ayrılan Comfort Class uygulaması, yaklaşık 10 saat süren yolculuğu daha eğlenceli hale getiriyor. THY ile Viyana merkezli Do&Co şirketinin ortaklaşa kurduğu Turkish Do&Co'nun uçan aşçıları da, seyahat boyunca business class yolcularına servis yaparken, menülerle ilgili detaylı bilgi sunuyor. THY Guangzhou Müdürü İzzet Melih Topuz, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Pekin (7) ve Şanghay'a (7) düzenlenen seferlerin, Guanzghou (3) ile haftada 17'ye çıktığını söyledi. İstanbul'dan Şanghay'a haftada 2 gün kargo seferi düzenlediklerini anlatan Topuz, işadamlarına destek vermek amacıyla 25-30 ton kargo kapasitesi sağladıklarını bildirdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) izin çıkmasıyla 30 Ocak'ta Guanzghou'ya sefer başlattıklarına dikkat çeken Topuz, "Artan hat ve sefer sayısı iki ülke arasındaki ticareti geliştiriyor. Guanzghou'da konsolosluğun hizmete girmesi konusunda da Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Konsoloslukta açılacak ticaret müsteşarlığıyla iki ülkenin ticareti daha da gelişecek." dedi.

Topuz'un açıklamasına göre Çin'in üçüncü büyük kenti Guanzghou aynı zamanda çevre ülkelere aktarma merkezi konumunda. İstanbul-Çin uçuşlarında Çin filmleri ve Çince altyazılı filmlere ve Çince anonslara yer veriliyor. Özellikle yemekler konusunda Çin'e gelen Do&Co aşçıları, THY'nin hizmet aldığı yerel ikram firmalarındaki aşçıları Türk ve dünya mutfakları konusunda eğitti. Topuz, Çin'de eğitim gören Türk öğrencilerden çok iyi düzeyde Çince konuşan mezunların THY uçaklarında hostesliğe başladığına işaret ederek, "İleri düzeyde Çince konuşan yeni hosteslerimiz hem yolcu memnuniyetini hem de servis kalitesini artırdı." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim