• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

THY, Comfort Class uygulamasını kaldırıyor

THY, Comfort Class uygulamasını kaldırıyor
Türk Hava Yolları, 2010 yılında başlattığı Comfort Class uygulamasını kaldırma kararı aldı. Peki bu kararın sebebi neydi?

 

Türk Hava Yolları’nın business class ve ekonomi sınıfları arasında oluşturduğu comfort class uygulamasını kaldırma kararı aldı. 2010 yılında Boeing 777 tipi uçaklarda uygulanmaya başlanan comfort class, yolculardan talep görse de bir konuda gelen yoğun şikayetler üzerine kaldırılmasına karar verildi. Yurtdışındaki bazı noktalardan comfort class Türkiye’ye uçan ancak comfort class sınıfı olmayan uçaklarla transit devam edecek yolcuların ya ekonomi ya da business class sınıflarına kaydırılması, uygulamanın en çok şikayet getiren sebeplerinden biriydi. THY bu konuda yoğun şikayetler alınca uygulamaktan vazgeçme kararı aldı.
 
Boeing  777 tipi uçaklarda 28 business, 63 comfort, 246 economy olmak üzere toplam 337 koltuk yer alırken comfort class; ekonomi sınıfında uçan fakat daha geniş koltuk aralıkları, daha zengin ikram ve kabin içi eğlence sistemleri isteyen, ancak  business class ücreti yerine daha az ödeyen yolculara hitap ediyordu.
 
COMFORT CLASS’IN FARKLARI NELER?
 
Ekonomy class 32 inch koltuk aralığına sahipken, comfort class 46 inch koltuk aralığına sahip. Boeing 777 tipi uçaklarda business class koltuk aralığı ise 76 inch. Ayrıca comfort classta, diz mesafesi 46 inch (116 cm), koltuk içi genişlik 19,5 inch (49 cm), maksimumkoltuk yatış 8,5 inch (21 cm) / 111,3 derece iken, her koltukta koldan açılır ekran yer alıyor.
 
Yolcular bu ekranlarda müzik, film, belgesel arşivi ve oyunlara ulaşabiliyor, kişisel usb ve i-pod için bağlantı noktası da yer alıyor.
 
FIRST CLASS DA KALKMIŞTI
 
Türk Hava Yolları, 2008 yılında Hintli Jet Airways’ten kiraladığı Boeing 777 tipi uçaklarla birlikte first class uygulamasına da başlamıştı. Uçakların kira  süreleri dolana kadar first class uygulamasını sürdüren THY, bu uçakların filodan çıkmasından sonra first class uygulamasına devam etmeme kararı almıştı.
 
Kaynak:AirportHaber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim