• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

THY Fildişi'nde ticaretin önünü açtı

THY Fildişi'nde ticaretin önünü açtı
Türk Hava Yolları eski Fildişi Sahili Müdürü Osman Gümüşkaya, THY’nin tarifeli uçuşlara başlamasından sonra iki ülke arasında ticari ilişkilerin arttığını kendisinin de Afrika’da ilk kez Türk Ticaret Odası’nı kurduğunu söyledi.
Türk Hava Yolları’nın Afrika ülkelerine başlattığı tarifeli uçuşlar Türk işadamlarının önünü açtı. Afrika açılımı çerçevesinde Afrika’da birçok ülkeye sefer başlatan THY, Temmuz 2012’de başlattığı Fildişi Sahili’nin başkenti Abidjan seferleri ile iki ülke arasındaki ticareti de hareketlendirdi.
 
Birçok işadamının Batı Afrika’da yer alan Fildişi Sahili’ne yatırım için çalışmalara başladığını kaydeden THY eski Fildişi Sahili Müdürü Osman Gümüşkaya, THY’nin seferleri öncesinde çok az olan ticari ilişkilerin tarifeli uçuşlar sonrası hızla arttığını bildirdi.
 
THY’de görev yaptığı sırada adeta gönüllü ticaret ataşesi gibi çalışan Gümüşkaya, bu ülkeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına yol göstererek Fildişi Sahili’ndeki resmi işlemler konusunda ikili ilişkilerini kullanarak yardımcı oldu.
 
Daha önce Tunus, Belçika, Hollanda, Almanya ve Fas gibi ülkelerde THY adına görev yapan Gümüşkaya, Afrika açılımı sonrası gelişen ticari ilişkiler sonrası Abidjan’da, Afrika’da kurulan ilk Türk Ticaret Odası’nı kurdu. Futbolseverlerin yakından tanıdığı Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Didier Drogba ve ailesi ile sık sık görüş alışverişinde de bulunan Gümüşkaya, işadamlarını THY uçuşları ile doğrudan ulaşılabilen Fildişi Sahili’ne yatırım yapmaya davet etti.
 
THY’nin seferlerinin başlamasından sonra ilginin arttığı Fildişi’nde 3 milyon Avro’luk yatırım yapan işadamı İsmail Genan, “Fildişi’ne sadece ticaret için değil, kardeşlik bağlarını sağlamlaştırmak için gittik. Orda kurduğumuz Ticaret Odası ile de Fildişi ile Türkiye arasında ticari bir köprü olmasını sağladık” dedi.
 
Temmuz 2012’den bu yana Acra bağlantılı olarak haftanın 4 günü İstanbul-Abidjan seferleri düzenleyen Türk Hava Yolları, bu hatta yakaladığı yüksek doluluk oranları ile dikkat çekti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim