• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

THY, Hatice Sultan Yalısını kullanacak

THY, Hatice Sultan Yalısını kullanacak
Türk Havayolları ve TURKISH DO & CO'nun Hatice Sultan yalısını yenileyerek otel olarak kullanacağı belirtildi.

 

THY ve  TURKISH DO & CO, Bir dönem Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak hizmet veren Fehime Sultan Yalısı ve Yüzme İhtisas Kulübü olarak kullanılan Hatice Sultan Yalısı'nı yenileyerek otel olarak kullanacak. 
 
İl Özel İdaresi’nin açmış olduğu ihaleyi kazanan firmalar 2009 yılında 31 yıllığına yalıları kiraladı. Aylık kira bedeli 450 bin TL olan yalılar yap-işlet-devret modeli ile bir süre sonra THY ve TURKISH DO & CO’ya devredilecek. İl Özel İdaresi’nin İstanbul’daki eğitim hizmetlerinde kullanacağı yalıların yerine butik otel, balo salonu, restoran, konferans ve seminer odaları ve otopark yapılması planlanıyor. Yalıların 31 yıllığına toplam kira bedeli de yaklaşık 167 milyon civarında.
 
Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılan Fehime Sultan Yalısı 2002 yılında yanmıştı. Başlangıçta Fehime Sultan’a düğün hediyesi olarak verilen yalı daha sonra II. Abdülhamid tarafından Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’ya hediye edildi. 2008 yılında binanın otel olacağı ile ilgili çıkan söylentiler üzerine okulun mezunları mücadele vermiş yalının otel olmasını istemediklerini dillendirmişti.  
 
O dönem kültür merkezi ve okul yapılacağı söylenen bina otel yapılmak üzere ihaleye sunuldu. Daha sonra İl Özel İdaresi’nin açtığı ihaleyi kazanan THY ve TURKISH DO & CO burayı otel yapmak üzere hazırlıklara başladı. Halen restorasyonu devam eden yalının 2014 yılında bitmesi hedefleniyor. Butik otel olarak kullanılacak yalıların kirası da eğitim hizmetlerinde kullanılacak. Hatice Sultan Yalısı ise Hatice Sultan’a amcası II. Abdülhamid tarafından düğün hediyesi olarak verilmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim