• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

THY ile Aer Lingus ortak uçuş yapacaklar

THY ile Aer Lingus ortak uçuş yapacaklar
THY Genel Müdürü Temel Kotil, ''Aer Lingus ile code share (ortak uçuş) yapma durumumuz var'' dedi.

''İnovasyon'' konulu CEO Clup toplantısına katılan Kotil, burada soruları yanıtladı. Satış haberlerinin ilk kendilerinden çıkmadığını, İrlandalı Aer Lingus Genel Müdürünun kendisini aradığını, onunla görüştüğünü dile getiren Temel Kotil, şunları ifade etti:

''Aer Lingus ile code share yapma durumumuz var. Dublin'in özel bir durumu var. Dublin'e giden yolcular ABD'ye uçuyorlarsa, iç hat uçuşu gerçekleşiyor. ABD'liler, Dublin'e pasaport kontrolü ve gümrük kontrolü yapıyorlar. O nedenle bizim için enteresan bir yer. Yolcuları oraya götürüp onun dışında yolcular kendileri dağılsın istiyoruz. Çünkü ABD'nin halen 4 noktasına uçuyoruz. Beşinci noktaya karar verdik ama yetiştiremiyoruz. Uçaklarımızın sayısı 200 olmasına rağmen.''

Havayolu satın alma konusunda ise şunları Kotil şunları söyledi:

''Aer Lingus yok gündemimizde. Biz daha çok yolcu taşıyalım. Tehirleri kaldıralım ortadan, daha iyi yapalım diye uğraşıyoruz. Bunlarla daha çok ilgileniyoruz. İnorganik büyüme güzel bir şey. Hiçbir negatif tarafı yok. Ama AB 'gelme' diyor. O kadar liberal değiller. Dışarıdan birisinin büyük hissedar olmasını istemiyorlar. Avrupa'da önümüz kapalı dolayısıyla. Biz AB üyesi olarak geçmediğimiz için bunlar oluyor. AB üyesi olsaydık tümüyle değişirdi bu durum.''

''Suriye'de THY'nin paraları battı'' diye çıkan haberlere ilişkin ise Kotil şöyle cevap verdi:

''Suriye'de paramız battı diye bir şey yok. Paralarımızın bir kısmını transfer edeceğiz. Bununla ilgili bilgiyi borsaya gönderdik zaten. Para transferi ile ilgili bir konu var'' dedi.

İşten ayrılarla ilgili olarak empati yapılması gerektiğini söyleyen Kotil, ''Bu durum sevimli bir şey değil, ama 18 bin çalışanımız var bizim. Şirketimiz hiç durmadan, 24 saat çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımızla birlikte çabalıyoruz. Marka üzerine lokal bir etkisi var, keşke böyle bir durum olmasaydı'' ifadelerini kullanı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim