• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

'Thy İle Eğitime Yolculuk' Projesi başladı

'Thy İle Eğitime Yolculuk' Projesi başladı
İstanbul'da çeşitli Fen Liselerinde öğrenim gören 15 başarılı öğrenci, dil öğrenimlerini pekiştirmek için, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Amerika'ya götürüldü.

İstanbul’da çeşitli Fen Liselerinde öğrenim gören 15 başarılı öğrenci, dil öğrenimlerini pekiştirmek için, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Amerika’ya götürüldü. 

Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Şikago’ya hareket eden 15 kişilik öğrenci grubu ile birlikte ailelerinin de uğurlamak için havalimanına geldiği görülürken, 8 hafta sürecek olan dil kursu için ABD’ye giden çocuklarının ardından bazı anne ve babalarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yolculuk öncesinde Atatürk Havalimanı’nda bir basın açıklaması yapılırken, açıklamaya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Horizon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yıldız, daha öncede benzer projeler gerçekleştirdiklerini ve öğrencilerin eğitimleri için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirterek, “Bu sene de farklı bir çalışma olarak çocuklarımızı ABD’ye gönderiyoruz. İstanbul’da Fen Liselerinde eğitim alan başarılı çocuklarımız 8 hafta boyunca ABD’de üniversitede eğitim görecek. Bu bir dil eğitimi olacak. LYS sonuçlarımız da açıklandı. Öğrencilerimiz bu hafta içerisinde tercihlerini de yapacaklar. İster bir yabancı dil tercihi yapsın çocuklarımız, ister herhangi bir bölümde okusun değil bir yabancı dilin, ikinci hatta üçüncü yabancı bir dillin bile arandığı bir dönemde yaşamaktayız” dedi.

ABD’de dil eğitimi almak için diğer öğrenci arkadaşları ile birlikte Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden Gökçen Öztürk isimli bir öğrenci ise, Fen Liseleri öğrencileri olarak dil eğitimlerine önem verildiğini gördükleri için bir hayli mutlu olduklarını ifade ederek, “Bunun için herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizim için sadece sayısal bilgilerin değil, yurt dışına açılabilmek ve iyi birer bilim adamı olabilmek için yabancı dile de ihtiyacımız var. Bunun için gidiyoruz ve en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan çocuklarını uğurlayan bazı öğrenci yakınlarının da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim