• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

THY ile Hava İş Sendikası yine anlaşamadı

THY ile Hava İş Sendikası yine anlaşamadı
Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında yapılan 24. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin grevle sonuçlanmasının ardından yapılan görüşmeler yine sonuç vermedi.
Geçen yıl 29 Mayıs'ta başlayan gerginlik 305 kişinin işten çıkartılması ile son bulmuş ve sendika bu işten çıkarmaların rövanşını almak için grev kozunu oynamıştı.THY, yasadışı eylemden dolayı işten attığı 305 kişinin TİS maddesi olarak kabul edilemeyeceğini ifade ederek Hava İş Sendikası'nı bu tutumunu gözden geçirmesi için uyarmıştı.
 
Ancak sendikanın 305 kişiden vazgeçmemesi üzerine grev başlamış, başlatılan grev ise THY nezdinden hiçbir etki yaratmamıştı. Hatta birçok grevci personel işe geri dönmüş sendika ise "üyelerimiz sözünde durmadı" diyerek grevin etkin olmamasının sebebini üyelere bağlamıştı.
 
Grev komitesindeki bazı çalışanların grevi sonlandırmak ve 24. TİS'in imzalanması için bireysel girişimlerde bulunmuştu. THY çalışanların bu iyi niyetli girişimlerine karşılık vermiş ve sendikayı bir kez daha masaya davet etmişti. Görüşmeye devam edilme kararı alınmıştı.
 
Son olarak dün yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu dün mikroblog sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada iyi niyetli çalışmaların sendikanın anlamsız istekleri nedeniyle sonuçsuz kaldığını ifade etti. Topçu twitter adresinden "Bir grup iyi niyetli kabin memuru arkadaşımızın yaptığı girişim sonuçsuz kalmıştır. Bir önceki TİS şartları aynen geçerli olmak kaydıyla yapılan zam şartlarında sözleşmeyi imzalamaya hazırız bu şartlar fiilen uygulanmakta. Bugün ikinci kez biraraya gelen THY ve  Hava İş Sendikası görüşmesi sendikanın anlamsız istekleri nedeniyle sonuçsuz kalmıştır" açıklamalarında bulundu.
 
hamdi.20130626092214.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim