• BIST 9973.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

THY İskoçya'da atağa kalkacak

THY İskoçya'da atağa kalkacak
Türk Hava Yolları, İskoçya merkezli havayolu şirketi Loganair ile işbirliği yapma kararı aldı.

Türk Hava Yolları, İskoçya merkezli havayolu şirketi Loganair ile işbirliği yapma kararı aldı.

İskoçya merkezli Loganair ile Türk Hava Yolları ortak uçuş anlaşması imzaladı. Türk Hava Yolları, bölgesel uçuşlar gerçekleştiren Loganair ile Edinburgh Havalimanı üzerinden gerçekleştirilen seferlerde yolcu paylaşımı yapacak.

Dün imzalanan anlaşma kapsamında, Türk Hava Yolları yolcuları Loganair'ın uçuş yaptığı noktalara gerçekleştireceği seyahatlerde, Loganair yolcuları da THY'nin uçuş noktalarına yapacakları seyahatlerde erişim kolaylığına kavuşacak.

Loganair'ın Ticaret Direktörü Kay Ryan ile Türk Hava Yolları Edinburgh Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen anlaşma sonrasında konuşan Ryan, "Türk Hava Yolları’nın Loganair’le çalışmayı seçmesinden heyecan duyuyoruz. Şimdilik yolcu paylaşımı yapacağız. Ancak bu anlaşma bizim için çok önemli. Biz bu anlaşmayı yıl içinde tam bir kod paylaşımı anlaşmasına dönüşecek bir ortaklığın başlangıcı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Edinburgh Müdürü Hacıibrahimoğlu da "Edinburgh Havalimanı üzerinden gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımız için Loganair ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Böylece şirketimizin uçuş hizmetlerini genişletme ve İskoçya'ya daha iyi hizmet etme fırsatı yakalamış bulunuyoruz. İşbirliğimiz, yolcularımızın her ikisinin de Kuzey ve Batı İskoçya'nın bölgesel havalimanlarına 304'den fazla noktaya ve 122 ülkeye kolayca bağlanmasına izin verecektir" şeklinde konuştu.

1962 YILINDA KURULDU

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta 1962 yılında faaliyetlerine Piper Aztec tipi bir uçakla başlayan Loganair, bugün filosunda 1 adet Embraer 145, 5 adet Saab 2000, 13 adet Saab 340, 3 adet Dornier 328, 3 adet Twin Otter ve 2 adet Britten Norman Islander tipi uçak olmak üzere toplam 27 uçakla bölgesel uçuş hizmeti sunuyor. 

Kaynak: AirportHaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim