• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

THY Kırgızistan’ın Güneyine uçuş yapacak

THY Kırgızistan’ın Güneyine uçuş yapacak
Türk Hava Yolları(THY), Kırgızistan’ın güneyinde 2010 yaşanan etnik çatışmalarla adından söz ettiren Oş vilayetine tarifeli seferler başlatıyor.

THY Kırgızistan’ın Güneyine uçacak

Türk Hava Yolları(THY), Kırgızistan’ın güneyinde 2010 yaşanan etnik çatışmalarla adından söz ettiren Oş vilayetine tarifeli seferler başlatıyor.

THY’nin Oş seferleri şehre yapılan ilk uluslar arası uçuş olarak kayda geçecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Oş Havaalanı Müdürü Orozbek Kaldarov THY’nin ilk seferinin 17 Haziran’da gerçekleşeceğini söyledi.

Kaldarov söz konusu seferlerin haftada üç defa gerçekleşeceğini kaydetti.

THY seferlerinin şimdilik Airbus 319 tipi yolcu uçaklarıyla yapılması bekleniyor. İstanbul-Oş arasındaki mesafe için planlanan tahmini süre ise 4 saat 30 dakika olması bekleniyor. Oş'un, yaklaşık 12 milyon dolayında bir nüfusun olduğu Fergana vadisine sınır olması bu seferleri daha da önemli kılıyor. Kırgızistan’ın mevcut 5 milyon 700 bin dolayındaki nüfusunun 2 milyona yakını Oş'un da yer aldığı ülkenin güneyinde bulunuyor. 

Oş'a sınır Özbekistan tarafında ise yaklaşık 9 , Tacikistan tarafından da 2 milyon insan yaşıyor. THY'nin İstanbul-Oş seferlerine hem Özbekistan ve hem de Tacikistan'dan büyük bir talebin yaşanması bekleniyor. Özbekistan’ın Fergana Vadisi’ndeki insanlar Türkiye’ye gitmek için şimdiye kadar Taşkent’e, Tacik tarafındakiler de yaklaşık 300 kilometre yol kat ederek başkent Duşanbe’ye gitmek zorunda kalıyorlar. Kırgızistan’ın güneyindeki yolcuların, İstanbul’a gitmek için yaklaşık 640 kilometrelik yolu kat ederek başkent Bişkek'e gelmeleri gerekiyor. Hali hazırda haftada üç sefer şeklinde ön görülen THY'nin Oş-İstanbul seferlerinin, talebe göre kademeli olarak artması bekleniyor.

17 Temmuz’da başlayacak yeni seferler kapsamında THY uçakları pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri İstanbul’dan hareket edecek. Aynı uçaklar saat farkı nedeniyle salı, perşembe ve pazar günleri Oş’tan İstanbul’a dönecek .

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim