• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

THY, KTHY'ye haciz işlemi başlattı

THY, KTHY'ye haciz işlemi başlattı
Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan, yaklaşık 20 milyon dolarlık alacağını tahsil edemeyen Türk Hava Yolları, şirketin isim hakkı dahil “paraya dönüşebilecek bütün mallarına” haciz koydurdu.

Türk Hava Yolları, KTHY'nin herşeyine haciz koydurdu

Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan, yaklaşık 20 milyon dolarlık alacağını tahsil edemeyen Türk Hava Yolları, şirketin isim hakkı dahil “paraya dönüşebilecek bütün mallarına” haciz koydurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, Atlasjet ile KTHY beraberliği için kurulacak yeni havayolu şirketi ortaklığına nakit para yerine sermaye olarak koymayı taahhüt ettiği “KTHY-Cyprus Turkish” isim hakkını Türk Hava Yolları’na (THY) kaptırdı.

Buna göre THY, KTHY'nin Turkish Technic'e olan temerrüt faizleri ve avukatlık giderleri ile beraber yaklaşık 20 milyon dolara ulaşan borçlarına karşılık KTHY'nin isim haklarına icra takibi ile el koydu. 2 aydan bu yana devam eden sürecin sonunda THY, KTHY’nin “paraya dönüşebilecek bütün mallarına”da el koydu. THY ile yaşanan bu durumun 31 Ekim 2010 tarihine kadar daha önceden satılan bilet sahibi yolcuların İngiltere ve Türkiye’ye taşınmasına yönelik Atlasjet ile KTHY arasında imzalanan protokolün ortaklığa dönüşmesindeki en büyük engel olduğu bildiriliyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre “önceden alınması gereken önlemleri almayıp isim haklarını THY'ye kaptıran” KKTC hükümetinin KTHY'yi bu aşamadan itibaren hiçbir koşul öne sürmeden şartsız olarak THY'ye vermekten başka çaresi de kalmadı. THY'nin ne KTHY eski personelini devralmaya ne de yeni ortak şirket kurmaya parlak baktığı biliniyor. Ortaya çıkan bu durumun yeni bir kriz yaratacağı, bunun da yavru vatanın gelecek turizm sezonuna olumsuz olarak yansıyacağı da ifade edilenler arasında bulunuyor.

BİLETLERİN PARASINI TÜRKİYE Mİ ÖDEYECEK?

Yetkililer KTHY tarafından daha önce bilet satışı yapılmış ancak şirketin zora girmesiyle taşınması mümkün olmayan yolcuların ulaşımını üstlenen Atlas Jet’in şimdiye kadar yaklaşık 60 ile 70 bin yolcu taşıdığını belirtiyorlar. Alınan bilgilere göre Atlas Jet’e bu sayıdaki biletin fiyat olarak karşılığı olan yaklaşık 15 milyon doların ödemesini Türkiye üstlenecek. Daha sonraki aşamada ise THY’nin ipleri ele alması bekleniyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gelecek Stratejileri Konferansı'na bugün katılacak KKTC’den Sorumlu Bakan Cemil Çiçek’in ziyaretinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim