• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THY-Lufthansa arasındaki ekonomik uçuş görüşmeleri ilerledi

THY-Lufthansa arasındaki ekonomik uçuş görüşmeleri ilerledi
Lufthansa, Türk Hava Yolları (THY) ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşları yeni bir marka altında yapmak için gerçekleştirilen görüşmelerin ileri seviyeye geldiğini açıkladı.

Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY)  ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Geçen ay kâr uyarısı yapan Lufthansa'nın yatırımcılar için çekiciliğini artırmayı amaçlayan faaliyet planını açıklayan Spohr, bu plan ile Ortadoğu ülkelerinin hava yollarının yanı sıra düşük fiyatlı uçuş düzenleyen havacılık şirketleri ile de rekabet etmeyi hedefliyor.

Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve bu konu ile ilgili Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

THY: GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
      
Öte yandan Lufthansa'nın başlatmayı planladığı uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar konusunda THY ile ileri aşamada görüşmeler yürüttüğü açıklamalarına ilişkin THY Basın Müşaviri Ali Genç, bu konu ile ilgili THY yönetiminin gündemine gelmiş, karar alınmış herhangi bir konu olmadığını söyledi.
      
Genç, "Daha öncesinde de söylediğimiz işbirliklerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor. Ama somut anlamda THY ile Lufthansa arasında karar aşamasına gelmiş herhangi bir konumuz yok" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim