• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

THY Lufthansa ortaklığı mutfakta başladı

THY Lufthansa ortaklığı mutfakta başladı
Şubatta THY ile ortaklıkla bitebilecek görüşmeleri tamamlamayı planlayan Lufthansa, business class uçuşlarda Osmanlı mutfağı sunarak THY’ye rakip çıkıyor.
Alman havayolu şirketi Lufthansa Türkiye operasyonunu ilk kez bir kadın genel müdüre emanet etti. Geçen yıl ağustosta göreve başlayan Bea Berke, Milliyet'e konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın işaret vermesiyle, Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa arasında ‘yakın işbirliği’ görüşmeleri başladı. Görüşmelerin herşeye ‘açık’ olduğunu belirten Bea Berke, “Şubat sonuna doğru sonuç belli olur” diyor.

Lufthansa tüm operasyonlarıyla bu görüşmelere odaklanmış durumda. Atatürk Havalimanı’nda yaşadığı ‘slot’ sorunlarını aşmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’yla yaptığı görüşmeleri de THY pazarlığı nedeniyle sonuçlandıramıyor. Berke, “Atatürk Havalimanı’nda slot’lar dolu. O yüzden gözümüzü 3. havalimanına çevirdik. Dünyanın en büyüğü olacağını biliyoruz. Orada problem kalmayacak. Sabiha Gökçen’le de görüşmemiz var ama karar için THY ile sonucu görmek istiyoruz” diyor.

Haşhaşlı şekerpare...

Bea Berke, genel müdür koltuğunu Gregor Wende’den devraldı. Berke 4 yıl boyunca Havalimanı ve Operasyon Hizmetleri sorumlusu olarak çalıştığı Çin’den İstanbul’a gelirken, Wende ise Arap Baharı’yla sarsılan Mısır’a tayin oldu.

Geçen yıl Türkiye’de 1 milyon yolcuyu aştıklarını belirten Berke, business class uçuşlarda ilk kez denedikleri bir uygulamaya dikkat çekiyor. Lufthansa artık Almanya’ya uçan business class yolcularına Türk mutfağından lezzetler sunuyor. Yemekler damla sakızlı dana yahniden vişneli yaprak sarmaya, ‘imambayıldı’dan haşhaşlı şekerpareye kadar çok çeşitli... Berke yerel mutfak uygulamasının başka kısa mesafeli uçuşlarda olmadığını belirtiyor. Yani THY ve Lufthansa yerde ortaklığı tartışırken, mutfakta ciddi bir yarış var.

Berke, “Türkler uçakta bile yemekten keyif alıyor. Mesela Çin’den uzun uçuşlarda Çin yemeği seçeneği sunuyoruz ama ilk kez kısa uçuşta yerel yemek deniyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar” diyor. Lufthansa’nın özel Türk yemekleri Armaggan Nar restoran ve şef Vedat Başaran’dan.

Eski kürek sporcusu, gözü yüksekte

Eski bir kürek sporcusu olan Bea Berke, Türkiye’de eşi ve 2 yaşındaki oğluyla yaşıyor. Eşi doktora çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul’u çok sevdiğini belirten Berke hafta sonları ailesiyle İstanbul’u keşfettiğini ve en çok Büyükada’yı beğendiğini anlatıyor. Zaman zaman Levent’teki evinden Gayrettepe’deki iş yerine yürüyor. Lufthansa’da check - in görevlisi olarak işe başladığını anlatan Bea Berke, “Şu an mutluyum ama Lufthansa’da en tepeye kadar çıkmak isterim” diyor.

‘Türkler A380’le uçmak için bile bize geliyor’

Uçaklarının doluluk oranı yaklaşık yüzde 80 olan Lufthansa’nın yeni Türkiye hedefi 1 milyon yolcuyu aşmak. Bea Berke Lufthansa filosunda 10 tane bulunan ve Türkiye’ye düzenli seferler için 3. havalimanını bekleyen Airbus A380’leri anlatıyor ve ekliyor: “A380 bir fenomen. Sırf bağlatılı seferlerde A380’le uçmak için bizi tercih eden Türkler var.”

Lufthansa kış sezonunda Türkiye - Almanya arasında haftada 63 sefer düzenliyor. İstanbul’dan günde Frankfurt’a 3, Münih’e 3 seferi var. Ankara’dan Münih’e günde 2 kez, İzmir’den Münih’e de günde 1 kez uçuyor. Yaz sezonunda sefer sayısı 78’e çıkıyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim