• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

THY, Pakistan Havayolları ile anlaştı

THY, Pakistan Havayolları ile anlaştı
Türk Hava Yolları (THY) ve Pakistan Havayolları (PIA) arasındaki anlaşmayla Pakistanlılar İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amerika ve Avrupa’ya taşınacak.

THY, PIA İLE ANLAŞTI

Türk Hava Yolları (THY) ve Pakistan Havayolları (PIA) arasındaki anlaşmayla Pakistanlılar İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amerika ve Avrupa’ya taşınacak.

Karaçi’de THY Genel Müdürü Temel Kotil ile PIA Genel Müdürü Kaptan Pilot Muhammed Aijaz Haroon’un katılımıyla 29 Aralık 2010’da gerçekleştirilen anlaşma ile iki havayolunun iş birliği artırılması yolunda önemli bir mesafe alındı.

PIA, Amerika’da New York, Şikago, Avrupa’da ise İspanya, Hollanda, Almanya ve İtalya hatlarından çekiliyor. Pakistanlı yolcular THY ve PIA uçakları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelecek. Buradan bağlantılar THY tarafından sağlanacak. Yolcuların taşınması için İslamabad, Lahor ve Karaçi’den uçuş sayısı toplam 21’e çıkartılacak. Pakistan havayolu şirketi, ABD’de sadece Houston’a sefer yapacak. Karaçi çıkışlı bu sefer İstanbul üzerinden aktarmalı gerçekleştirilecek. THY ise Pakistan üzerinden aktarmalı olarak Nepal, Bombay, Sri Lanka ve Maldivler’e uçabilecek.

Bölgesel jet kiralayacak

Bu arada THY, iç hat ve bölgesel seferlerde kullanmak amacıyla iki adet jet kiralamak üzere harekete geçti. Brezilyalı Embraer ve Kanadalı Bombardier ile masaya oturan THY, bu uçakları “dry lease” yani uçuş ekipleri hariç kiralayacak. THY’nin alt markası AnadoluJet, Borajet Havayolları’ndan iki adet ATR72 tipi pervaneli uçak kiralamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim