• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

THY, Phuket seferlerine 17 Temmuz'da başlıyor

THY,  Phuket seferlerine 17 Temmuz'da başlıyor
Tayland'daki destinasyonuna Phuket'i de ekleyen THY, 17 Temmuz'da ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

2016 yılında Tayland'a 325 bin yolcu taşıyan Türk Hava Yolları (THY), ülkeye Bangkok'dan sonra yeni bir destinasyon daha ekliyor.

Tayland'ın en önemli tatil adası olan Phuket seferlerine başlayacak olan THY'ye şimdiden büyük ilgi gösteriliyor. Başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve Amerika'dan Phuket seferlerine yoğun talep olduğunu ifade eden THY  Bangkok İstasyon Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu, Bangkok'a haftada 14 sefer gerçekleştirildiğini ve ekonomi sınıfı yolcular da ise yüzde 87 dolululuk oranını yakaladıklarını da açıkladı.

17 Temmuz'da Phuke'te yapılacak ilk sefer öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten ve bu sefere yoğun bir bilet talebi olduğunu altını çizen Tuğcu, "İstanbul'dan Phuket'e 17 Temmuz'da da ilk seferimiz gerçekleşecek. Haftada 4 frekans olarak başlıyoruz. Phuket bütün uluslararası alanlar için çok güçlü bir pazar" dedi.

"Kış sezonunda bile günde iki sefer"

2012 yılında Türkiye ile Tayland arasında vizelerin kaldırılmasının ardından Türkiye'den Tayland'a ciddi ilgi duyulduğunu ifade eden Tuğcu, "Trafik, vizelerin kaldırılmasıyla ciddi şekilde artmaya başladı. Tayland Orta sınıf gelişmeye başladıkça seyahat kültürü gelişen bir millet. Avrupa'ya çok ciddi bir ilgi duyuyorlar. 2012 itibariyle Türkiye'ye de çok ciddi şekilde talep oluşmaya başladı. Bu gelişim tamamen vizelerin kalkmasıyla oluşan bir durum. Kasım itibariyle kış sezonunda ilk kez günde iki sefer noktasına geldik. 2016 yılında 325 bin yolcu taşıdık ve yüzde 87 doluluk oranını yakaladık" diye konuştu.

Taylandlılara Türkiye tatili için çalışmalar sürüyor

Tayland'lıların Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere Bursa, Edirne ve Pamukkale gibi yerlere ilgi duyduğunu söyleyen Tuğcu, "Pazar büyümeye devam ediyor. Tayland'da ülkemizin tanıtımı da büyükelçiliğimizin araçlığıyla sürüyor. Yeni noktalarla beraber Türkiye pazarı ciddi şekilde büyüyecek. Takribi olarak da geçen seneye toplam yolcu pazarında göre yüzde 32-33'lük büyüme öngörüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim