• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

THY pilotları Er-Ah’ta yetişiyor

THY pilotları Er-Ah’ta yetişiyor
Pilot ihtiyacını karşılamak için yerli kaynaklara yönelen Türk Hava Yolları, 16 pilot adayının eğitimi için Er-Ah Havacılık Akademisi ile anlaştı.

Bugüne kadar Türk sivil havacılığı için yüzlerce pilot yetiştiren Er-Ah Havacılık Akademisi, Türk Hava Yolları için ikinci grup pilot aday eğitimine başladı.

2016 yılında imzalanan anlaşma ile ilk filo pilot aday eğitimine başlayan Er-Ah, ikinci grup eğitimlerine de Haziran ayı sonunda start verdi. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda kurduğu kompleks ile pilot adayı öğrencilerine geniş imkanlar sunan Er-Ah, THY’nin seçtiği 16 aday pilotu da 14 aylık eğitimin sonunda mezun edecek.

Son yıllarda yaşanan pilot sıkıntısını aşmak için yerli kaynaklarla işbirliği yoluna giden THY’nin diğer uçuş okullarında da iş garantili pilot eğitimi alan öğrencileri bulunuyor.

Türk Hava Yolları’nın kriterlerine uygun olarak seçilen pilot adayları, teorik ve uçuş eğitimlerini tamamladıktan sonra iş garantili olarak Türk Hava Yolları’nda tip eğitimlerini alıyor ve aktif uçuculuk hayatlarına başlıyorlar.

Uçuş hattı, bakım hangarı, teorik eğitim binası ve simülatör uçuş eğitimlerini aynı yerleşkede bulunduran Türkiye’nin ilk uçuş okulu Er-Ah Havacılık Akademisi’nde öğrenciler eğitimlerini entegre olarak alacak ve 14 aylık süre içerisinde eğitimlerini tamamlayacak.

Türkiye’nin en iyi uçuş okulları arasında gösterilen Er-Ah Havacılık Akademisi’nin; Sunexpress, Türk Hava Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bilim Üniversitesi ile pilot eğitim anlaşmaları bulunuyor.

Kaynak: AirportHaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim