• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

THY Teknik A.Ş, ilk müşterisini kabul etti

THY Teknik A.Ş, ilk müşterisini kabul etti
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş bünyesindeki VIP Uçaklar Bakım Merkezi, yurtdışından ilk müşterisini kabul etti. Hangarın misafiri, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Gulfstream V tipi uçak oldu.

THY TEKNİK A.Ş.'DE BİR İLK

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş bünyesindeki VIP Uçaklar Bakım Merkezi, yurtdışından ilk müşterisini kabul etti. Hangarın misafiri, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Gulfstream V tipi uçak oldu.

THY Teknik VIP Uçakları Bölümü, Atatürk Havalimanı’ndaki bakım hangarında ilk müşteri business jetini ağırladı.

Birleşik Arap Emirliği'nden Dana Jet adlı bir charter firmasına ait Gulfstream V tipi iş jetine Atatürk Havalimanı’nda bakım hizmeti verildi. Yaklaşık 10 gün önce Teknik A.Ş hangarına getirilen uçağa base bakımı yapıldı.

Uçağın bundan sonraki base ve line bakımlarının Teknik A.Ş’de yapılması için görüşmelerin sürdüğü ve büyük oranda anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Gulfstream tipi uçaklara bakım hizmeti verme yetkisi olan Teknik A.Ş VIP Uçaklar Bölümü, özellikle Ortadoğu’da çok sayıda bulunan bu tip uçakların bakımını yapmak için de uçak sahipleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

VIP Uçaklar Hangarı’nda bakımı yapılan Dana Jet’e ait G-V tipi uçakların gelişmiş modelleri, son dönemde Türkiye’de en çok tercih edilen uçak tipleri arasında yer alıyor. Gulfstream 550 tipi VIP donanımlı uçaklardan Başbakanlık’a ve Genelkurmay Başkanlığı’na ait birer uçak bulunuyor. Önümüzdeki yıl Genelkurmay Başkanlığı’na aynı model bir uçak daha teslim edilecek.
Gulfstream’in yeni nesil iş jetleri son dönemde işadamları tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de G450 tipi uçak kullanıyor. Medya patronu Turgay Ciner’in ve Döysa Havacılık’ın da birer adet G550 tipi uçak siparişi bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz hafta yapılan Airex fuarında Boydak Holding ve medya patronu Akın İpek’in de G-450 tipi uçak sipariş ettiği öne sürülmüştü.
Türkiye’deki Gulfstream tipi uçak sayısının her geçen gün artması, bu tip uçaklara bakım hizmeti verme yetkisine sahip olan Teknik A.Ş’nin iştahını da kabartıyor.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim