• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

THY, Tel Aviv'de en fazla yolcu taşıyan yabancı şirket oldu

THY, Tel Aviv'de en fazla yolcu taşıyan yabancı şirket oldu
Türk Hava Yolları ilk 8 ayda İsrail’de en fazla yolcu taşıyan yabancı havayolu ünvanını kaptırmadı.

Zorlu geçen 2016 yılının ardından 2017 yılını beklentilerin üzerinde bir performans ile geçiren bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları destinasyon bazında incelendiğinde de kayda değer bir başarı sergiliyor.

Türk Hava Yolları yetkililerinden edinilen bilgiye göre; 300’den fazla uçuş noktasıyla dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları Ağustos ayında İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gerçekleştirdiği seferler ile toplamda 102.847 yolcu taşıdı. Geçen yılın aynı ayına göre %12’lik bir artışa işaret eden rakamlar aynı zamanda bayrak taşıyıcıyı İsrail’de bir ayda 100.000 yolcu barajını aşan ilk yabancı şirket konumuna getirdi.  Tel Aviv hattında 2017 yılının ilk 8 aylık dönemi incelendiğinde ise geçen yıla göre %9.22 artış sağlanarak toplam 648.866 yolcu taşındığı görülüyor.  Türk Hava Yolları ilk 8 ayda İsrail’de en fazla yolcu taşıyan yabancı havayolu ünvanını da kaptırmadı.

KUDÜS İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İsrail makamlarınca grup vizesine başvuru için gerekli hale getirilen yaklaşık 3 haftalık süreç, Kudüs’e seyahat planı yapmak isteyen yolcuların kararını da olumsuz etkiliyor.  Tur operatörleri, acenteler ve resmi makamlar çeşitli girişimlerle bu sürecin kaldırılması ya da kısaltılması için çalışıyor. Girişimler sonuç verdiği takdirde Kudüs’e seyahat edecek yolcular seyahatlerini daha kısa bir süre içerisinde planlayabilecek bu sayede artış gösteren İstanbul- Tel Aviv arasındaki yolcu trafiğinin daha iyi noktalara geleceği ön görülüyor.

İSRAİL’DEN EN FAZLA SEYAHAT TÜRKİYE’YE GERÇEKLEŞİYOR

Geçen yılın aynı ayına göre dış hat uçuşlarında %17.11’lik bir  yolcu artışı yakalayan Tel Aviv’den seyahat eden yolcular en çok Türkiye’ye ulaşıyor. Türkiye %10.08’lik payı ile en fazla aktivitenin gerçekleştiği ülke konumunda.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim