• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

THY, Türk turistleri Salzburg'a çekiyor

THY, Türk turistleri Salzburg'a çekiyor
Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren, THY'nin Salzburg'a sefer düzenlemesinin Türk turistlerin Salzburg'u ziyaret etmeleri açısından itici bir güç olduğunu savundu.

Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren, Türk Hava Yolları'nın (THY) Salzburg'a direkt sefer yapmasının itici bir güç haline geldiğini belirterek, "Seferler, şehrin Almanya'ya yakın olması nedeniyle oradaki vatandaşlarımızın da ulaşımı ve seyahatleri açısından çok yararlı oldu" dedi.

THY, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarına yönelik Salzburg'a şehir turu düzenledi.

Türkiye'den gelen gazeteciler, Başkonsolos Evren tarafından başkonsolosluk konutunda ağırladı.

Evren, burada yaptığı açıklamada, THY'nin 28 Mayıs 2013'te Salzburg'a direkt seferlere başlamasını çok önemsediklerini söyledi.

Başkonsolos Evren, "THY'nin Salzburg'a direkt sefer yapması itici bir güç haline geldi. Seferler, şehrin Almanya'ya yakın olması nedeniyle oradaki vatandaşlarımızın da ulaşımı ve seyahatleri açısından çok yararlı oldu" diye konuştu.

Türkiye'deki iş adamlarının rahatlıkla Salzburg'a gelebilmesinin ekonomik ilişkiler açısından da yarar sağlayacağını dile getiren Evren, yaygınlaştırılan uçak seferleri dolayısıyla Avusturya'daki yerel makamların da memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Evren, THY'nin haftada 4 gün olan seferlerinin artacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle karşılıklı ticaret odaları ziyaretleri ve kültürel faaliyetlerin artırılmasının turizme olan katkısının çok olacağını düşünüyorum. Sekiz milyon nüfuslu Avusturya'dan Türkiye'ye her sene 500 bin dolaylarında turist geliyor. Artık Türk turistler de Salzburg'a gelmeye başladı. Kayak ve kaplıcanın yanında Mozart Festivali nedeniyle Türk sanatseverler de artık burayı tercih ediyor."

"Araplar yazın Salzburg'u tercih ediyor"

Başkonsolos Evren, turistler arasında Japonların, Çinlilerin, İngilizlerin ve Amerikalıların Salzburg'u daha çok tercih ettiğini ancak Araplar'ın da şehre gelmeye başladığını anlatarak, "Araplar özellikle yaz aylarında buraya geliyorlar. THY'nin bağlantı imkanları da Orta Doğu ve Asya'dan gelen turistler için ideal bir bağlantı noktası oluşturuyor" dedi.

Evren, Türkiye'den öğrencilerin Salzburg'taki üniversiteleri tercih etmeye başlamasının da memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim