• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

THY uçaklarında SKYFE kullanılacak

THY uçaklarında SKYFE kullanılacak
HAVELSAN ve THY Teknik AŞ'nin birlikte geliştirdiği Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi, THY'nin 44 uçağında hizmete alınacak.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ve Hava Elektrik Sanayi (HAVELSAN) tarafından, Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde geliştirilen Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE), THY'nin 44 uçağında devreye alınacak.

THY'den yapılan açıklamaya göre, THY tarafından düzenlenen ihalede, THY Teknik AŞ-HAVELSAN ortaklığı, diğer 7 firmayı geride bırakarak, Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE-W) ve Tablet Tabanlı Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE-T) adlı iki ürünüyle ihaleyi kazandı.

Kablosuz kabin içi eğlence sistemleri arasında yenilikçi tasarımı ve sunduğu avantajlarla güçlü bir marka olmayı hedefleyen SKYFE-W, yolcu memnuniyetini artırmak amacıyla son yıllarda birçok havayolunun özenle üzerinde durduğu hizmetlerden birisi olan uçuş eğlence sistemlerine yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

SKYFE-W ile yolcular, uçuş öncesi kendi kişisel cihazlarına (tabletler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı cep telefonları) ilgili uygulamayı Google Play, Apple Store gibi platformlardan indirebilecek ve böylelikle uçuş süresince eğlence içeriğine kablosuz olarak erişim sağlayarak diledikleri müzik, film ve harita gibi uygulamalara ulaşabilecek.

SKYFE-T sistemi ise özellikle kabin içi eğlence sistemi bulunmayan uçaklarda "Business" yolculara verilmek üzere yüksek çözünürlüklü tabletlerin dağıtımı ile bir eğlence hizmeti sunuyor.

Dağıtılan tabletler içerisine yüklenen içerikler (film, müzik, dergi, belgesel, anketler vb.) sayesinde yolcuların yüksek görüntü kalitesinde öncelikli ve özel eğlence imkanına kavuşacağı SKYFE-T sistemi, SKYFE-W bulunan uçaklarda kullanıldığında otomatik olarak ilgili modeme bağlanarak içerikleri uçakta mevcut bulunan sunucudan alarak 1,8 terabyte'lık medya içeriğine ulaşabilecek, aynı zamanda harita ve uçuş bilgilerine de (yükseklik, hız, dış hava sıcaklığı vb.) erişim imkanı sunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim