• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY ve Pegasus uçaklarında Note 7 anonsu

THY ve Pegasus uçaklarında Note 7 anonsu
Bataryasındaki aşırı ısınma sorunu ve akabinde yangın çıkma tehlikesiyle gündeme gelen Samsung Galaxy Note 7 için uçaklarda anons yapılmaya başlandı.

Bataryasındaki aşırı ısınma sorunu ve akabinde yangın çıkma tehlikesiyle gündeme gelen Samsung Galaxy Note 7 için uçaklarda anons yapılmaya başlandı. THY ve Pegasus şirketleri uçuş öncesi müşterilerini anons ile uyarıyor.

Samsung Galaxy Note 7'lerin bataryasında sorun yaşandığını biliyoruz. Samsung'un da kabul ettiği hatadan ötürü Note 7'ler için değişim programı başlatıldı ve kullanıcılardan telefonları Samsung merkezlerine iade etmeleri istendi.

Dünya çapında başlatılan değişim programına çok sayıda kullanıcı katıldı ve satın aldığı Note 7'yi iade etti. Fakat telefonu değiştirmemekte diretenlerin sayısı da hiç az değil. Hatta Samsung bu kişiler için bir güncelleme yayınlanacağını ve telefonun şarj kapasitesinin düşeceğini belirtmişti.

Bildiğimiz gibi ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA) haftalar önce Note 7'lerin risk taşıdığı gerekçesiyle uçaklara alınmasını yasaklamıştı. Benzer bir önlem artık Türkiye'de de alınmaya başladı. Örneğin geçtiğimiz gün Ordu'dan Ankara'ya hareket etmek üzere THY uçağına binen yolcular şu anonsla karşılaştı:

Lütfen Samsung Galaxy Note 7 kullanıcıları cihazlarını kapalı tutsun ve uçak içinde cihazlarını şarj etmesin. Eğer telefonlarını uçak içinde kaybeder/düşürürse ya da herhangi bir duman/koku fark ederlerse kabin ekibi arkadaşlarımıza acil bilgi versinler.

Benzer bir açıklama Pegasus tarafından da yapıldı. Uçakta yangın riskine dikkat çeken Pegasus, müşterilerini bu şekilde uyardı:

Değerli Misafirlerimiz,

Uçakta yangın riskine binaen, Samsung Galax Note 7 telefonların uçuş esnasında kapatılması, şarja takılmaması, uçak altı bagajında taşınmaması gerekmektedir. Kabinde taşınacak telefonun hasar görmesi, ısınması, duman salınımı ve kaybolması durumunda acilen kabin ekibine bildirmesini rica ederiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim