• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

THY, yapılan işleri gazetecilere tanıttı

THY, yapılan işleri gazetecilere tanıttı
THY, Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co, THY Teknik, Uçuş Eğitim Akademisi ve Eğitim Başkanlığı birimlerini, çalışma ortamlarını ve buralarda yapılan işleri gazetecilere tanıttı.

THY kapılarını gazetecilere açtı

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co, THY Teknik, Uçuş Eğitim Akademisi ve Eğitim Başkanlığı birimlerini, çalışma ortamlarını ve buralarda yapılan işleri gazetecilere tanıttı.

Ekonomik krizde yaptığı ataklarla Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları (THY), 2011 yılında dış hatlarına 10 yeni uçuş merkezi ekleyecek. Marka tanıtım elçiliği için geçen hafta Kobe Bryant ile anlaşan THY, Barcelon ve Manchester United takımlarına sporsorluk ve Avrupa Basketbol Ligi (Euroleague)'nin ismini "Basketbol THY Avrupa Ligi" olarak değiştirerek adından söz ettirmişti. Tanıtıma yeni dönemde de ağırlık verecek olan şirket, yurtiçi tanıtımlarına, kapılarını gazetecilere açmakla başladı. Türkiye'nin beş ilinden gazetecileri farklı günlerde İstanbul'a getirerek, Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co, THY Teknik, Uçuş Eğitim Akademisi ve Eğitim Başkanlığı birimlerini, çalışma ortamlarını ve buralarda yapılan işleri tanıtıyor.

THY Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, bir gün süren tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllardaki hızlı büyümeyi, etkin yönetim ve bütün dünyayı hedef pazar görme olarak değerlendirdi. İkibuçuk yıl önce 100. uçağını alan THY'nin filosunun 152 uçağa ulaştığını kaydeden Konar, son zamanlarda Boeing 777 ve Airbus 330 gibi geniş gövdeli uçaklarını da çoğaldığını belirtti. Yurtdışı uçuşlarda her yıl ortalama 10 yeni hat açtıklarını dile getiren Pazarlama ve Satış Başkanı Konar, önümüzdeki yıl da 10 yeni hat açacaklarını vurguladı. ABD'ye, Washington'dan sonra 3 Mart 2011'de Los Angeles uçuşlarının başlayacağını anlatan M. Akif Konar, 14,5 saatlik bu uçuşun THY'nin en uzun hattı olacağını ifade etti. Konar, "29 Aralık'ta Vietnam'a uçuşlarımız başlayacak. Bangladeş'in başkenti Dakka, 30 Ocak'ta Çin'in Guangzhou şehri, 14 Mart itibariyle İran'da dördüncü destinasyon olarak Şiraz seferleri başlayacak. İspanya'da Valencia ve Malaga, Toulouse ve İran İsfahan da düşünülen yeni noktalar arasında. Ayrıca uzun hatlarda sefer sıklığını arttırıyoruz." dedi.

Türkiye'de uçulabilecek her noktaya ulaştıklarını söyleyen Konar, yakında İstanbul'dan Tokat ve Ankara'dan Siirt seferleri başlatılacağını hatırlattı. Sponsorluklarının meyvelerini almaya başladıklarını belirten Konar, zaman ve şartlara göre yenilerinin gündeme gelebileceğini ifade etti. Dünyayı hedef kitle olarak seçtiklerini belirten Konar, "Basketbolun şampiyonlar ligi olarak kabul edilen Euroleague sponsorluğu 5 yıl sürecek. Atılım için tanıtım kısmı iyi bir destek oldu." diye konuştu. Türkiye'nin jeopolitik konumunu iyi kullandıklarını anlatan Konar, İstanbul merkezli çemberde 3 saatlik uçuşla 50 başşehire ulaşma avantajını kullandıklarını dile getirdi. THY'nin başarısında, uçuşu destekleyen yer, ikram ve bakım gibi hizmet şirketlerinin de önemli payı olduğunu anlattı.

THY ile Do&Co ikram şirketinin ortak kuruluşu olan Turkish Do&Co'nun ekonomi sınıfında verdiği hizmetin dünyanın en iyisi seçildiğini hatırlatan Konar, bunun ciddi bir başarı olduğunu vurguladı. Müşteri memnuniyetinin yüzde 90'ların üzerinde olduğunu ifade ederek, "Basketbol dünyasının en değerli oyuncusu Kobe Bryant ile sponsorluk için anlaştık en son. Yemeklerimizi merak ediyormuş. 'THY'de Türk yemeklerini tatmayı bekliyorum.' açıklamasında bulundu. THY ikramının şöhreti, ABD'ye kadar gitmiş demek ki." dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, İstanbul'a üçüncü havalimanı yapımının THY'yi nasıl etkileyeceği konusunda, marka şehir olan İstanbul'un değerini arttıracağını söyledi. İzmir'den dış hat seferlerinin arttırılmasına ilişkin soru üzerine de yaz aylarında Avrupa'dan İzmir'e direkt uçuşları olduğunu, talebin bütün yıla yayılması halinde yeni noktalar açılabileceğini belirtti.

THY'nin İzmir-Atina seferlerinin ''başlamadan bittiği'' hatırlatılan Konar, Atina uçuşlarına o dönemde başka havayolu şirketlerinin de katıldığını, yeterince kapasite oluşunca seferlere başlamadıklarını ifade etti.

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Konar, bir gün süren tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki buçuk yıl önce yüzüncü uçağını alan THY'nin filosunun 152 uçağa ulaştığını belirtti. Konar, son zamanlarda Boeing 777 ve Airbus 330 gibi geniş gövdeli uçak sayısını artırdıklarını kaydederek, bu uçakların rekabet güçlerini artırdığını söyledi.

Yurtdışı uçuşlarda her yıl ortalama 10 yeni hat açtıklarını ifade eden Konar, şunları aktardı:

''En son ABD'nin başkenti Washington'a uçuşlarımız başladı. 3 Mart 2011'de ABD'nin diğer bir şehri Los Angeles'a uçuşlar başlayacak. 14.5 saatlik bu uçuş THY'nin en uzun hattı olacak. 29 Aralıkta Vietnam'a uçuşlarımız başlayacak. Bangladeş'in başkenti Dakka, 30 Ocakta Çin'in Guangzhou şehri, 14 Mart itibariyle İran'da 4. destinasyon olarak Şiraz seferleri başlayacak. İspanya'da Valencia ve Malaga, Tunus, İranda İsfahan da düşünülen yeni noktalar arasında. Ayrıca uzun destinasyonlarda sefer sıklığı artırılıyor.''

Türkiye'de de uçulabilecek her noktaya ulaştıklarını söyleyen Konar, yakında İstanbul'dan Tokat ve Ankara'dan Siirt seferlerinin başlatılacağını, ''THY'nin havalimanı olup da uçmayacağı yer kalmayacağını'' ifade etti.

Konar, THY'nin başarısında uçuşu destekleyen yer, ikram ve bakım gibi hizmet veren şirketlerin önemli payı olduğunu belirterek, ''THY'nin başarının sırrı öncelikle etkin yönetimi ve tüm dünyayı potansiyel kabul ederek dünyayı hedef kitle alıp, ona dönük yatırımlar yapması. İstanbul'dan 3 saatlik mesafe için yay çizildiğinde 50'ye yakın başkente ulaşıyorsunuz. Bu bizim için avantaj. Ayrıca doğru zamanda, doğru uçak alımı yapıldı'' diye konuştu.

-''KOBE BRYANT TÜRK YEMEKLERİNİ MERAK EDİYOR''-

Türk Hava Yolları ve Do&Co ikram şirketi ortak kuruluşu olan Turkish Do&Co'nun ekonomi sınıfında verdiği ikram hizmetinin dünyanın en iyisi seçildiğini hatırlatan Konar, bunun ciddi bir başarı olduğunu vurguladı. Konar, müşteri memnuniyetinin yüzde 90'ların üzerinde olduğunu ifade ederek, ''Basketbol dünyasının en değerli oyuncusu Kobe Bryant ile sponsorluk için anlaştık en son. Yemeklerimizi merak ediyormuş. Kobe Bryant, 'THY'de Türk yemeklerini tatmayı bekliyorum' açıklamasında bulunmuş. THY ikramının şöhreti ABD'ye kadar gitmiş demek ki'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Konar, ''İstanbul'a üçüncü havalimanı yapımının THY'yi nasıl etkileyeceği'' sorusuna, ''İstanbul büyük bir marka. Marka değeri daha da yükseliyor. Bu daha çok insanın buraya geleceği anlamına geliyor. Uçak sayılarımız artacak. Atatürk Havalimanı'nda doğal olarak yoğunluk oluştu. Bir süre sonra yetmez olacak. Bu anlamda üçüncü havalimanı rahatlatacak bir yatırım olur'' yanıtını verdi.

Konar, İzmir'den dış hat uçuş seferlerinin artırılmasına ilişkin soru üzerine de yaz aylarında Avrupa'dan İzmir'e direkt uçuşları olduğunu, talebin tüm yıla yayılması halinde yeni noktalar açılabileceğini söyledi.

THY'nin İzmir-Atina seferlerinin ''başlamadan bittiğinin'' hatırlatılması üzerine Konar, ''Atina uçuşlarına o dönemde başka havayolu şirketlerinin de katıldığını, yeterince kapasite oluşunca seferlere başlamadıklarını'' ifade etti.

Konar, İzmir'in önemli bir destinasyon olduğunu, kapasitesi çerçevesinde yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim