• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

THY, YTÜ ve Warwick Üniversitesi arasında anlaşma imzalandı

THY, YTÜ ve Warwick Üniversitesi arasında anlaşma imzalandı
Türk Hava Yolları, Yıldız Teknik Üniversitesi ile İngiltere Warwick Üniversitesi arasında eğitim alanında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Türk Hava Yolları (THY), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile İngiltere Warwick Üniversitesi arasında eğitim alanında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Taraflar arasında ortak koordine edilecek yüksek lisans programları ile THY çalışanları ve havacılık endüstrisi ile ilgilenenlerin ileri mühendislik, dijital teknoloji, inovasyon ve yönetim alanlarında yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenen anlaşmanın imza töreni, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Rektörlük Binası'nda yapıldı. 

Törene THY Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Warwick Üniversitesi'nin bağlı olduğu WMG'nin Üretim Grubu Başkanı Prof. Lord Kumar Bhattacharyya ile bazı ilgililer katıldı.

Ekşi, burada yaptığı konuşmada, THY'nin globalleşen bir hava yolu olarak çalışanlarının eğitimine büyük önem verdiğini söyledi.

Eğitim faaliyetlerinin Turkish Akademi koordinatörlüğünde yürütüldüğünü ifade eden Ekşi, ''Bu master programlarında da hem Türkiye'nin yıldız üniversitelerinden biri olan YTÜ ve İngiltere'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Warwick Üniversitesi'yle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. THY olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Bu imzalayacağımız anlaşmayla da eğitime yatırımlarımız devam edecek." dedi.

Bilal Ekşi, ortak çalışmayla sadece THY personelinin eğitim almayacağını, ihtiyaç duyan ve buna ilgi gösterenlerin de bu programdan faydalanabileceğini kaydederek, iş birliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Şahin, YTÜ ile Warwick Üniversitesi'nin birbirine benzediğini belirterek, daha sık iş birliği yapmayı arzu ettiklerini belirtti.

WMG Üretim Grubu Başkanı Prof. Bhattacharyya ise Ekşi ve Şahin'e teşekkürlerini sunarak, anlaşmanın taraflar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından söz konusu iş birliği anlaşması imzalandı. THY Genel Müdürü Ekşi, Bhattacharyya ve Şahin'e uçak maketi ve plaket takdim etti.

Eğitilmiş insan kaynağı hedefleniyor

THY Havacılık Akademisi, YTÜ ve Warwick Üniversitesi, karşılıklı ihtiyaçlar doğrultusunda sağlanacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerini içeren iş birliği ile modern havacılığın iyi eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılama yolunda önemli bir anlaşma yaptı. Eğitim alanında ortaklaşa yürütülecek projeler, taraflar arasında yapılacak olan imza töreni ile resmen başlatılmış oldu. Üç taraf arasında kurulan iş birliğinin, ortak yürütülecek çalışmaların devam ettirilmesiyle daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim