• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

THY'de grev kararı asılacak

THY'de grev kararı asılacak
THY ile Hava İş Sendikası arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme THY’nin itirazlarını reddetti, ibre Hava İş’in lehine döndü. THY’de grev kararı asılabilir.

THY'de grev kararı asılacak

THY ile Hava İş Sendikası arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme THY’nin itirazlarını reddetti, ibre Hava İş’in lehine döndü. THY’de grev kararı asılabilir.

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tam anlamıyla hukuk savaşı yaşanıyor. THY’nin 19 Mart’ta arabulucu olarak atanan Fevzi Yılmaz’a mahkeme tarafından atanmamasını öne sürerek iki kez itiraz etmesi üzerine farklı bir boyut kazanan süreçte bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Mahkeme, THY ile Hava İş arasında adeta itiraz savaşına dönen sürece komple iptal etti. Böylelikle toplu iş sözleşmesi sürecinin kaldığı yerden devam etmesi imkanı doğdu.

Hava İş Sendikası bu sürpriz gelişmeyi üyelerine şu mesajla duyurdu:

“Hava İş yeni bir hukuk zaferi kazandı. İstanbul 11. İş  Mahkemesi’nce alınan THY A.O sözleşmesi ile ilgili tedbiren durdurma kararı itirazımız üzerine kaldırıldı. Resmi arabulucu süreci kaldığı yerden devam edecektir. Resmi arabulucu süresi bittiği için raporu bakanlıkça bize tebliğ edildiği tarih itibarı ile 6 gün geçtikten sonra grev kararı alınacaktır.” denildi.

Gelinen aşamada resmi arabulucu raporunun yaklaşık 10 gün içinde Hava İş Sendikası’na ve THY’ye ulaşması bekleniyor. Raporun ulaşmasından sonra 6 gün içinde taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmazsa bu sürenin bitiminde Hava İş Sendikası grev kararı asacak.

Bu arada havacılıkta grev kararı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin meclis alt komisyondan geçmesinin de THY ile Hava İş Sendikası arasında devam eden sürece nasıl etki edeceği merakla bekleniyor. Eğer teklif yasalaşır ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girerse Hava İş Sendikası grevle ilgili hangi kararı alırsa alsın uygulanması mümkün olmayacak. Bununla ilgili olarak da Hava İş Sendikası yönetiminin çeşitli girişimlerde bulunduğu  kaydedildi.

Sendikadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İşkolumuza grev yasağı getiren AKP Milletvekillerince hazırlanan kanun tasarısı maalesef tüm muhalefet partisi milletvekillerinin itirazına rağmen AKP milletvekillerince oy çokluğu ile kabul görmüştür. Utanarak söylüyoruz ki bu komisyonda dünyada hava taşımacılığında hiç bir ülkede grev yasağı olmadığını söyleyen muhalefet milletvekillerine AKP milletvekilleri "iyi ya dünyada bir ilk oluruz" şeklinde yanıt vermişlerdir.”

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim