• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

THY'den 6 dilde hizmet

THY'den 6 dilde hizmet
Türk Hava Yolları transfer yolcularına hizmet verdiği dil sayısını 6’ya çıkardı.


Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katlarında özel bankolar kuran Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketi TGS, burada İngilizce bilmeyen yolcularına kendi dilleri ve kendi alfabelerinde hizmet vermeye başladı.

İlk etapta İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Romence, ve Rusça dillerinde hizmet veriliyor. Başlattığı bu hizmetle İngilizce bilmeyen yolcularının dil sorunu sebebiyle zorluk yaşamalarını engellemeyi amaçlayan Türk Hava Yolları önümüzdeki dönemde hizmet verdiği lisan sayısını artırmayı hedefliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları İstanbul İstasyon Müdürü Çelik Sipahi; ‘Ağustos ve Eylül aylarında en yoğun dönemlerimize giriyoruz. Yolcu sayılarımız bir önceki yıla göre yüzde 10 daha da artacak. Tabi çeşitli ülkelerden yolcularımız olacak. Afrika’dan, Rus Cumhuriyetleri ve Avrupa’dan olmak üzere çeşitli yolcularımız burada bir takım sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar dil ve alfabe anlamında. Bu nedenle onların yollarını bulma ve sorunlarını çözme anlamında genç ve yabancı dil bilen arkadaşlarımızla buradaki eksikliği gidermeyi amaçlıyoruz. 6 dilde TGS tarafından istihdam sağlandı ancak ilerleyen dönemlerde eksikliğe göre artırmayı hedefliyoruz. Yolcularımız da çok olumlu geri dönüş yapıyorlar.

Daha sonra görüşlerini aktaran TGS İstanbul İstasyon Başmüdürü Tuğurul Öztaş ise; ‘Şu an için 6 dilde hizmet veriyoruz ancak ihtiyaca göre artırabiliriz. Arkadaşlarımız yeni ancak son dereceğe eğitimli ve kendi dillerinde uzmanlar. Şu an için bu birimde görev yapan arkadaşlarımızın sayısı 27 ancak bu sayı ilerleyen dönemlerde artacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim