• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

THY'den yeni iş birliği

THY'den yeni iş birliği
Türk Hava Yolları (THY), internet sitesinden İş Bankası sanal POS altyapısını kullanarak, UnionPay logolu kartları da kabul etmeye başladı.

Türk Hava Yolları (THY), internet sitesinden İş Bankası sanal POS altyapısını kullanarak, UnionPay logolu kartları da kabul etmeye başladı.

Banka açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası ve Türk Hava Yolları uzun zamandır süren iş birliklerine yenisini ekledi. THY, internet sitesinden İş Bankası sanal POS altyapısını kullanarak artık UnionPay logolu kartları da kabul ediyor.

İş birliği kapsamında, başta Uzakdoğu olmak üzere dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret edecek UnionPay kart sahipleri, THY'nin internet sitesinden artık online olarak uçak bileti satın alabilecek.

Yapılan anlaşma doğrultusunda THY, UnionPay kartı bulunan geniş bir kitleye erişebilme imkanı bulurken, İş Bankası uzun süredir sanal POS altyapısı hizmeti sunduğu iş ortağının global marka imajının pekişmesine katkı sağlayacak.

Çin'in ulusal ödeme sistemi olarak 2002 yılında kurulan UnionPay, 5,8 milyar kart adedi ile dünyanın en büyük ödeme sistemi sayılırken, dünya genelinde 1,8 milyon ATM ve 30 milyondan fazla iş yeri UnionPay kartlarını kabul ediyor ve bu kabul ağı büyümeye devam ediyor.

"THY'nin global marka imajını perçinlemesine katkı sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, şunları kaydetti:

"Son yıllarda özellikle Çin, Japonya ve Güney Kore başta olmak üzere Uzakdoğulu turistlerin yurt dışında yaptıkları harcamalardaki büyüme, UnionPay kartların dünyanın birçok noktasında kullanılması ihtiyacını doğurdu. Çin'in 'Bir Yol Bir Kuşak' stratejisiyle birlikte başta Çin olmak üzere bütün Uzakdoğu ekonomisinin dünya ile entegrasyon alanları büyüdü. Buna bağlı olarak da bölgesel iş birliği olanakları ortaya çıkmaya başladı.

Çin'in bu stratejisi içinde ödeme sistemleri önemli bir role sahip olduğundan, yurt dışı kart kabulündeki öncü ve lider rolümüz kapsamında, bu alanda yeni iş birlikleri geliştirdik. Böylece UnionPay International ile ilk olarak 2014 yılında Bankamatiklerimizde kabul için bir iş birliğine gittik, akabinde 2015 yılı mayıs ve 2016 Ocak aylarından itibaren ise iş birliğimize sırasıyla sanal POS ve fiziki POS'ları ekleyerek devam ettik."

İş Bankası'nın sağladığı altyapı sayesinde UnionPay kart sahiplerinin online olarak vize, ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını kendi ülkelerindeyken karşılayabildiklerini belirten Sezen, "Ülkemize geldikten sonra da 6 bin 500'ün üzerinde bankamatikten nakit temin edebildikleri gibi yaklaşık 450 bin İş Bankası üye iş yerinden alışveriş de yapabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Sezen, THY'nin satış kanallarında UnionPay kartlarını kabul etmeye başlamasıyla, İş Bankası tarafından kurulan UnionPay ekosisteminin son halkasının tamamlanmış olduğunu dile getirdi. Sezen, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu THY'nin dünyanın en geniş kart ağına açılmasıyla global marka imajını perçinlemesine katkı sağlayacağına inanıyor ve bu konuda iş ortağımıza destek sunmaktan memnuniyet duyuyorum. UnionPay ile kurmuş olduğumuz çok yönlü, güçlü iş birliğinin ülkemizin ticaret ve turizm alanlarındaki gelirlerine olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Ülkemize daha fazla turistin gelmesini de sağlayacak şekilde, ekosistem bakış açısı ile kurgulayıp hayata geçirdiğimiz bu iş birliğinin ülkemiz turizmini desteklemesini bekliyoruz. İş Bankası olarak ülke ekonomisine katkı sağlama misyonumuz ile uyumlu uluslararası iş birlikleri ile faaliyet alanımızı genişleterek, temas ettiğimiz müşteri sayısını artırmayı hedefliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim