• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

THY,her yıl 300 pilot yetiştirecek

THY,her yıl 300 pilot yetiştirecek
Aydın-Çıldır Havalimanı’nın 20 yıllık işletme hakkını alan THY, burada pilot okulu açarak yılda 300 pilot yetiştirecek. Ulaştırma Bakanı Yıldırım okulun pilot açığını kapatacağını söyledi.

THY,her yıl 300 pilot yetiştirecek

Aydın-Çıldır Havalimanı’nın 20 yıllık işletme hakkını alan THY, burada pilot okulu açarak yılda 300 pilot yetiştirecek. Ulaştırma Bakanı Yıldırım okulun pilot açığını kapatacağını söyledi.

Aydın-Çıldır Havalimanı’nın 20 yıllık işletme hakkı Türk Hava Yolları’na (THY) devredildi. THY, havaimanında pilot okulu kuracak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen Aydın-Çıldır Havalimanı’nın işletilmesine yönelik kira sözleşmesi imza töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, Türkiye’de pilot açığının bulunduğunu, pilot yetiştirmenin kolay olmadığını ifade ederek, Aydın-Çıldır Havalimanı’nda yıllık en az 300 pilot yetiştirileceğini, buranın bölgesel eğitim merkezi olacağını söyledi.

Türkiye’nin , dünyada hava yoluyla seyahat eden tüm yolculardan aldığı yüzde yarımın altında olan payın, bugün yüzde 1.7’ye çıktığını belirten Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün girişimleriyle havaalimanının daha aktif kullanılması için mutabakat sağlandığını belirterek, buranın etkin şekilde kullanılacağı konusunda ciddi bir çalışma yapıldığını ve buraya pilot yetiştirilmesi için eğitim merkezi açılmasına karar verildiğini söyledi.

2003 yılındaki Türk havacılığını, ‘kanatları açılmamış kartala’ benzeten Yıldırım, “Bugün artık 200 ülkeyi kanatları altına alabildi ve Türkiye’nin 47 noktasına 7 merkezden sefer yapar hale geldi. Bu çalışmalarla sivil havacılıkta ciro 2.2 milyar dolardan 17 milyar dolara çıktı. Bu ülkeye katma değerdir, iştir, istihdamdır ve vergidir” dedi. Yıldırım, THY’nin pazar payının yüzde 99’dan yüzde 50 civarına indiğini, yolcu sayısının ise 8 milyondan 38 milyona çıktığını kaydetti.

‘Rekabet, fiyatları düşürdü’

Serbestleşme ve rekabetle ortalama taşıma fiyatlarının 2002 yılındaki fiyatlara göre düştüğünü belirten Yıldırım, hizmetin herkese ve her kesime yayılmasının serbestleşmenin ve rekabetin getirdiği en güzel sonuç olduğunu söyledi.
Yıldırım, “Dünyada ortalama havacılıktaki gelişme yüzde 4-5’lerde seyreden, o da kriz olmazsa. Kriz olduğu zaman bu oran eksiye doğru yönelir. Türkiye bunların dışında 4 kat iç hatlarda büyümeyi başardı. Dış hatlarda 2 haneli büyümeyi gerçekleştirdi” dedi.

Şimşek: THY’yi desteklemek lazım

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de imza töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“THY son yıllarda çok büyük mesafeler katetti, dünya ölçeğinde bile hatırı sayılır bir firma konumuna geldi. Tabii ki bu büyümeyi desteklememiz lazım. Sektörün gelişmesi için biz hep birlikte önünü açacağız. Hep birlikte sektörün daha ileri bir noktaya gitmesi için daha yüksek katma değer üretmesi için gayret göstereceğiz.”

THY AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’deki pilot sayısının yeterli olmaması nedeniyle yabancı pilot istihdam ettiklerini belirterek, Aydın-Çıldır Havalimanı’nda uçuş okulu açmaya karar verdiklerini ve yılda 300 pilot yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim