• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

THY'nin 9 milyon doları Suriye'de kaldı

THY'nin 9 milyon doları Suriye'de kaldı
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Suriye'de 9 milyon dolar alacaklarının kaldığını belirterek, 'Paramız bankalarda donduruldu. Aynı şekilde Suriye Havayolları'nın parası da Türkiye'de donduruldu' dedi.

 

Topçu, yönetim kurulunun halihazırda 20'ya yakın hat açılışını onayladığını açıkladı.
 
Skytürk360 TV'de yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Hamdi Topçu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Anadolu Jet'i THY kadar büyütmeyeceklerini belirten Topçu, Anadolu Jet'in sadece iç piyasaya hitap eden bir havayolu şirketi olduğunu kaydetti. Bu şirkette de uçuş sayılarını artıracaklarını bildiren Topçu, günde 2-3 sefer yaptıkları kentlere uçuş sayılarını artıracaklarını ifade etti. İçerisinde zeytin ağacı yer alan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan CIP salonunun bu alanda dünyadaki tek örneği olduğunu belirten Topçu, transit yolcu sayısında son yıllarda önemli bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Transit yolcu sayılarının yüzde 47'ye ulaştığını belirten Topçu, ''Transit yolcuları 2-3 saat misafir ediyoruz. 
 
Transit yolcu sayısının arttığı bir ortamda misafir edeceğimiz alan da THY'ye yakışır olmalı. Uçakların içinde sunduğumuz konforu bekleme salonlarında da sunmayı hedefledik. Bu çerçeve CIP'ın ikramları Turkish Do&Co tarafından hazırlanmaktadır.'' dedi. Topçu, THY'nin iştiraki Do&Co'nun THY dışında 65 havayoluna yemek sunduğunu da ifade etti. Şu anda 91 ülkeye uçtuklarını, önümüzdeki günlerde bu sayının hızla artacağını da aktardı.
 
SURİYE'DE 9 MİLYON DOLAR ALACAĞIMIZ KALDI" 
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, iç savaş nedeniyle 2 şehrine uçtukları Suriye'ye seferleri durdurklarını ancak üzerinden geçen rotaları bulunduğunu söyledi. Bir kaç gündür bu rotayı kullanmadıklarını kaydeden Topçu, güvenlik şüphesi olan noktalarda yolcularını seyahat ettirmek istemediklerini ifade etti. Bu arada Suriye'de 9 milyon dolar alacaklarının kaldığını ifade eden Topçu, "Paramız bankalarda donduruldu. Aynı şekilde Suriye Havayolları'nın parası da Türkiye'de donduruldu. Onlarınki ne kadar bilmiyorum. İlerde bir takas sistemi mi olur, ne olur, hükümetler arasındaki gelişmeler sonucunda biz bu paramızı alacağız. Bu para batmış bir para değil.'' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim