• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THY'nin açtığı dava ile ilgili açıklama yaptı

THY'nin açtığı dava ile ilgili açıklama yaptı
Hava-İş Sendikası THY A.O İşvereninin toplu iş sözleşmesini engellemek amacıyla resmi arabulucu sürecini engellemeye yönelik yeni davalar açması ile iglili üyelerine açıklama yaptı.

THY'nin açtığı dava ile ilgili açıklama yaptı

Hava-İş Sendikası THY A.O İşvereninin toplu iş sözleşmesini engellemek amacıyla resmi arabulucu sürecini engellemeye yönelik yeni davalar açması ile iglili üyelerine açıklama yaptı.

Değerli Üyelerimiz

Toplu İş sözleşme masasında acizlik içine düşen THY A.O Yönetimi, aileleri ile birlikte 50 bin kişinin anayasal ve demokratik hakkı olan toplu iş sözleşmesini, ülkemizde resmi arabulucuya beklide ilk kez itiraz ederek ve yeni bir hukuk garabeti yaratarak engellemeye çalışıyor.

THY A.O işvereni 23. Dönem toplu iş sözleşme sürecinde, devletin resmi kurumlarınca yürütülen, sendikamızın hiçbir dahli olmayan prosedür işlemlerine itiraz ederek ne kazanacak merak ediyoruz.

Bilindiği gibi THY A.O işvereni T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili Bölge Müdürlüğünce toplu iş sözleşme sürecinin Resmi Arabulucu atanması işlemi esnasında önce Bakırköy İş Mahkemesine itiraz ederek işlemi tedbiren durdurma kararı aldırmış, ancak sendikamız bu kararı kısa sürede kaldırarak sürecin kesintiye uğramasını önlemişti.

İşveren buna rağmen bu Mahkeme dosyasını yürüterek yetkili Mahkeme olan İstanbul 11. İş Mahkemelerine havale ettirdiği gibi, ayrıca yine İstanbul 7. İş Mahkemesinde yeni bir dava açarak resmi arabulucu işlemlerinin tedbiren durdurulması yönünde talepte bulunmuştur.

Yürütülen bu Mahkemeler Bakanlığa karşı açıldığı için sendikamıza herhangi bir tebligat gelmemekte sendikamız bu girişimlere sonradan müdahil olabilmektedir. Bu yeni engelleme girişimlerini de sendikamız hızla müdahale etmiştir.

Toplu iş sözleşmesini zaten yetki itirazı ile 14 ay uzatan bu adaletsiz ve hakkaniyetsiz girişimler bu gidişle bir gün Genel Müdürlük kapısına asılacak grev kararını engelleyemeyecek ve bundan bizler sorumlu olmayacağız.

THY Yönetimi bir yandan “hukuki hakkımı kullanıyorum” diyerek Medeni Kanunun 2. Maddesini alenen ihlal ettiği gibi, toplu iş sözleşmesi ve ilgili mevzuatların halen yürürlükteki hükümlerini ihlal ederek şirketi hukuk zemini dışına çıkarak yönetmeye çalışmaktadır.

Bu hukuk dışılık kamuoyuna duyuruyoruz ki sendikamıza ve çalışanlara meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

Sendikamız bu uygulamalarla ilgili işvereni son kez uyarmak adına "Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulunu" işletmiş olup alınacak karara göre kamuoyuna değerlendirmelerini sunacaktır.

THY işçileri inanıyoruz ki birlikte ve birlikle kazanacaktır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim