• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

THY'nin etiketi, Afrikalıya küpe oldu

THY'nin etiketi, Afrikalıya küpe oldu
THY nin yeni reklam filminde , Ama adlı Etiyopyalı bir kadının , kırmızı rengini ve şeklini sevdiği için THY bagaj etiketini kulağına küpe yapması anlatılıyor.

THY bagaj etiketi, Afrikalıya küpe oldu

THY nin yeni reklam filminde , Ama adlı Etiyopyalı bir kadının , kırmızı rengini ve şeklini sevdiği için THY bagaj etiketini kulağına küpe yapması anlatılıyor.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada , THY nin dünya genelinde artan bir grafikle yürüttüğü markalaşma çalışmaları sırasında kimi zaman ilginç enstantanelerle karşılaşıldığı belirtilerek , şöyle denildi:

Yaklaşık iki ay önce Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanlığına ulaşan bir e-posta sonrası başlayan hikaye , markanın vaadi olan Globally Yours sözünün ulaştığı yeri göstermesi açısından bir hayli ilginç. E-postayı inceleyen yetkililer , Etiyopyalı genç bir kadının ilginç küpeli bir fotoğrafı ile karşılaştı. THY nin logosunu kulaklarına küpe olarak takan bayan , doğal olarak Etiyopya nın bozkırlarını gezen turistlerin de bir hayli ilgisini çekiyor. Etiyopya yı gezen ve yerli kadının fotoğraflarını gönderen turist ile irtibata geçen THY nin reklam ajansı Alametifarika , uzun araştırmalar sonucu yerli kadına ulaştı. Bölgeye giden prodüksiyon ekipleri Ama isimli kadın ile buluşarak mini bir belgesele imza attı.

Etiyopya nın Dimeka yerleşkesini gezen bir şoförde gördüğü Türk Hava Yolları bagaj etiketini çok beğenen Ama , bunları alarak kulaklarına küpe yaptığını , renkleri ve şekli nedeniyle beğenerek taktığını dile getiriyor. Ama nın kabilesi için çeşitli ihtiyaç malzemelerini de bölgeye gönderen THY , bu şekilde Ama ya küçük de olsa bir teşekkür etmiş oldu.

BAGAJ ETİKETİNDEN KÜPE

Etiyopya nın Dimeka köyünde Hama kabilesi üyelerinin rol aldığı ve görüntü yönetmenliğini Emir Özşahin , yapımcılığını Tolga Erener ve yönetmenliğini Sertuğ Alptekin in yaptığı reklam filminde , 6 çocuk sahibi Etiyopyalı bir kadının kulağına THY bagaj etiketini takması anlatılıyor.

Reklam filmi , Bütün dünyada saklambaç oynanıyor olsaydı asla bulunmamak için herhalde bizim şu anda olduğumuz yere saklanırdınız. Uzak kıtanın , Afrika nın en uzak ülkelerinden birinde , Güney Etiyopya dayız ve bu en uzak ülkenin en uzak köşelerinden birinde Hama vadisinde bulunan Dimeka köyündeyiz. Buraya gelmemizin sebebi ise Dimekalı genç bir kadın. We are Globally Yours sözünün gerçekten doğru olduğunu anlayabilmek için dünyanın en uzak yerlerinden birine gelmemiz gerekiyormuş sözleriyle başlıyor.

Reklam filminde öykünün kahramanı Ama adlı kadın , Burası Dimeka. 6 tane çocuğum var. Sabah kalkınca çocuklarımı yıkıyorum. Kocama kahve hazırlıyorum. Ardından iki çocuğumu okula yolluyorum. Sonra topladığım odunları satmak için kasaba pazarına gidiyorum. Odunlardan kazandığım parayla pazardan yiyecek ve giyecek alıyorum. Bu etiketleri Dimeka ya gelen bir şoförden aldım. Kırmızı rengini ve şeklini çok sevdiğim için bunları kendime küpe yaptım diyor.


www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim