• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

THY'nin Gazipaşa'ya uçmasını istiyoruz

THY'nin Gazipaşa'ya uçmasını istiyoruz
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, sponsoru olduğu Galatasaray’ın devre arası kampını yapacağı Alanya’ya gelebilmek için Gazipaşa Havalimanı'na uçuşu bulunmayan Türk Hava Yolları (THY)'yi eleştirdi.

 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, sponsoru olduğu Galatasaray’ın devre arası kampını yapacağı Alanya’ya gelebilmek için Gazipaşa Havalimanı'na uçuşu bulunmayan Türk Hava Yolları (THY)'yi eleştirdi.
 
Pegasus, Corendon ve Transavia, SAS, Boeing 737-800 tipi uçaklarla rahatlıkla Gazipaşa Havalimanı’na inebildiğini söyleyen Aydoğan, “Pilotlar simülasyon eğitimi almadığı için bu havalimanına iniş yapamazlar elbette. Ancak THY Simülasyon Eğitim Merkezi, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın sayılı eğitim merkezlerinden birisidir." dedi.
 
Alanya’da turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Aydoğan, Gazipaşa Havalimanı’nın tam kapasite ile uluslararası uçak trafiğine açılmasının bu yöndeki çalışmalarına katkı sağlayacağını kaydetti. Yapımı 1999 yılında tamamlanan ve mevcut altyapısı ile yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 2 bin 144 metrekare terminal alanına sahip Gazipaşa Havalimanı, sürekli gelişen bölgenin en stratejik tesislerinden biri olduğunu ifade eden Aydoğan, gerekli yatırımlar yapıldığı taktirde Alanya'nın hak ettiği ekonomik kalkınma hamlesini başlatacağını kaydetti. Aydoğan, THY'de Alanya uçuşlarını başlatarak bu sürece destek vermesini istedi. 
 
Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin yer aldığı yaklaşık 250 kilometrelik sahil boyunca geniş bir arazi üzerinde toplam 150 bini bulan bir yerleşik nüfusun bölgede yaşadığına dikkat çeken Aydoğan, yörenin sahip olduğu doğal güzellikleri, uzun deniz mevsimi, tarihi özellikleri ile önemli bir potansiyeli bulunmakla birlikte ulaşım güçlükleri nedeni ile bu potansiyel harekete geçirilemediğini belirtti. Havaalanına yapılacak yatırımlarla bölgede oluşacak potansiyel nedeniyle en fazla 5 yıl içinde 100 bin kişiye doğrudan, 500 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacağını vurgulayan Aydoğan, ülke ekonomisine de yıllık 2,5-3 milyar dolarlık ek bir girdi sağlayabileceğine vurgu yaptı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim