• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

THY'nin geçen seneki cirosu 9 milyar $

THY'nin geçen seneki cirosu 9 milyar $
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyada havayolları iflas ederken Türk Hava Yolları'nın geçen sene itibarıyla 9 milyar dolarlık ciroya ulaştığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde bir otelde '2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi toplantısına katılan Bakan Şimşek, toplantı çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. THY'nın geçen yıl itibariyle muazzam katma değer oluşturduğunu belirten Şimşek, THY'nın Avrupa'nın en saygın hava yollarından biri olduğunu söyledi. Şimşek, "Dünyada hava yolları şirketleri iflas aderken THY geçen sene itibariyle 9 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı. Bu ciranun yüzde 44'ü tamamen Türkiye'de kalıyor. Bu ülke ekonomisine muazzam bir katma değer demek." dedi.
 
Türk Hava Yolları'nın dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden başarılı bir aile oluşturduğunu belirten Şimşek, son 10 yılda dünyada muazzam bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini THY gibi şirketlerle gerçekleştirebileceğini vurgulayan Şimşek, THY'nin Türkiye gibi çok iddialı hedefleri olduğunu ifade etti.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil'de yaptığı açıklamada, THY'nın Avrupa'nın en iyi havayollarından biri olduğunu söyledi. Dünyanın 119 noktasından 98 ülkeye uçuş gerçekleştirdiklerini belirten Kotil, önümüzdeki 4 ay içinde THY'nın Avrupa'nın beşyıldızlı havayolu ünvanını alacağını kaydetti. Kotil, hedeflerinin bir tek müşterinin bile sorunsuz uçuş yapmasını sağlama ve muhtemel bir sorununu da en kısa sürede çözerek memnuniyeti ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, yaptığı açıklamada, 2012 başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Geçen yıl THY'nin yüzde 78'i aşan bir doluluk oranı yakaladığını belirten Topçu, 33 yeni hat açtıklarını ve geçen yılki 9 milyar dolarlık bir ciroya ulaştıklarını söyledi. Topçu, "Karlılığımız 79 yıllık tarihimizin en yükseğine, 1 milyar liranın üzerinde bir rakama ulaştı. 2013 yılında 250 noktaya uçmayı hedefliyoruz ve ciromuzun da 10 milyar doları geçeceğini düşünüyoruz." dedi

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim