• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY'nin Lizbon uçak biletleri tükendi

THY'nin Lizbon uçak biletleri tükendi
Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibinin Benfica olması ile 2 Mayıs dönemini kapsayan THY uçak biletlerine bir anda hücum yaşandı ve biletler bitti.

2 Mayıs Perşembe ve 1 Mayıs Çarşamba günü biletleri anında tükenirken, 30 Nisan Salı günü için biletler de 3 bin 200 liraya fırladı. Ancak salı günündeki biletler de dakikalar içinde tükendi. Şu anda THY ile Lizbon'a gitmek isteyenler için sadece 29 Nisan Pazartesi seçeneği bulunuyor. Onun da fiyatı 1665 lira.

Benzer bir durum Galatasaray Real Madrid maçı öncesinde de yaşanmış ve bilet fiyatları bir anda 4 bin liraya kadar çıkmıştı. Ancak THY yetkilileri ek seferler koyarak fiyatların düşmesini sağlamıştı.
 
THY'nin yine aynı dönemde ek seferler koyması bekleniyor.
 
BAŞKA SEÇENEKLER DE VAR
 
İstanbul'dan Lizbon'a THY dışında 11 ayrı havayolunun daha seferi bulunuyor. Ancak bu uçuşların tamamı aktarmalı sefer. Halihazırda bu uçaklarda 650 liradan başlayan fiyatlarla bilet bulunabiliyor.(Hürriyet)
 
THY'DEN 7 EK SEFER
 
THY Basın Müşaviri Ali Genç, özellikle sosyal medyada Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Lizbon hattında bilet fiyatlarını yükselttiği şeklindeki iddialara açıklık getirdi. Genç, “ Bilet fiyatlarını yükselttiler iddiası doğru değil. Lizbon hattı Avrupa’da  en az sefer yaptığımız hatlardan. Günde 1 sefer yapılıyor. Bu nedenle zaten uçakların dolu olduğu bir hat. Bugün sabah kura çekimi öncesi uçakta yer kalmamıştı. Uçakta ücretler Nisan- Temmuz dönemi için belirlenmiş ve en yüksek sınıf 1.080 avro. Gidiş dönüş olan bu ücret maç öncesi de, sonrasında da uçak dolduğunda uygulanan en yüksek sınıf ücretidir. Maç için mevcut uçakların tipi büyütülerek kapasite arttırımı için çalışıyoruz. Ayrıca 7 ek sefer planlaması da yapılacak. ” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim