• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY'nin yeni uçuş noktası Arjantin oluyor

THY'nin yeni uçuş noktası Arjantin oluyor
Üç yıldır devam eden Brezilya uçuşlarıyla başarı sağlayan Türk Hava Yolları, yıl sonunda Güney Amerika çıkarması yapmaya hazırlanıyor.

THY, Arjantin’e uçmaya hazırlanıyor

Üç yıldır devam eden Brezilya uçuşlarıyla başarı sağlayan Türk Hava Yolları, yıl sonunda Güney Amerika çıkarması yapmaya hazırlanıyor.

Brezilya uçuşlarıyla birlikte iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda çok ciddi gelişmeler yaşandığını belirten THY Brezilya Genel Müdürü Atagün Kutluyüksel, bu gelişmelerin ilerleyen zamanda Arjantin, Şili ve diğer Güney Amerika ülkelerine de sıçrayacağını ifade etti.

Bu kapsamda yıl sonunda Arjantin seferlerine başlama kararı alındığını aktaran Kutluyüksel, Sao Paulo'da yaptığı açıklamada "Bir yıl içinde 60 bin Brezilyalının Türkiye'ye gitmesi bizi cesaretlendirdi.

Özellikle İstanbul ve Kapadokya iki cazibe merkezi olarak Brezilyalıların dikkatini çekti. Direk seferle ulaşma kolaylığı fiyat cazibesiyle birleşince burada çok büyük bir ilgiyle karşılaştık. Şimdilik haftada 4 sefer Boeing 777 uçuruyoruz. Ancak iki sene içinde Brezilya ve Arjantin'e her gün uçmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Güney Amerika'yı ihmal ettiği kanaatini vurgulayan Kutluyüksel, "20. yüzyıl boyunca Güney Amerika'yı sadece haritada görmüşüz.

Ticari ve kültürel anlamda herhangi bir temasımız olmamış. Son birkaç yıldır gözle görülür bir şekilde iki ülke arasında sosyal bir iletişim kuruldu.

THY, seferlere başladıktan sonra Türkiye'ye giden Brezilyalı sayısı 7 kat artış gösterdi. Bu uzak coğrafyada Türkiye akını başlaması, gelecek için umut veren büyük bir kazanım oldu." değerlendirmesinde bulundu.

İlk etapta Güney Amerika'nın ikinci büyük ülkesi olan Arjantin'e uçulacağını duyuran Kutluyüksel, ilerleyen zamanda Güney Amerika'ya turist ve iş adamı olarak gelen Türklerin sayısının da artacağı tahmininde bulundu.

Türkleri samba diyarından sonra tangonun memleketine davet eden Kutluyüksel, son olarak kültürel faaliyetlerin yanında ikili ekonomik ilişkilerin gelişmesinin de karşılıklı seyahatlerdeki artışa paralel olduğu görüşüne yer verdi.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim