• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Tokat-Turhal arası demiryolu için proje çalışmaları sürüyor

Tokat-Turhal arası demiryolu için proje çalışmaları sürüyor
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat-Turhal arasında demiryolu yapılması ile ilgili proje çalışmasının devam ettiğini ifade ederek, "Proje çalışması bittikten sonra ihale kısımına bu dönüşecek ve Tokat’ta tren hattı ile bağlanmış olacak" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat- Turhal arasında demiryolu yapılması ile ilgili proje çalışmasının devam ettiğini ifade ederek, "Proje çalışması bittikten sonra ihale kısımına bu dönüşecek ve Tokat'ta tren hattı ile bağlanmış olacak" dedi.

'Gelişimin 4. Yılı' başlıklı basın toplantısı ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vizyon Belediyecilik, Temel Belediyecilik ve Sosyal Belediyecilik alanında Tokat'a kimlik kazandırmak adına yapılan çalışmaları sivil toplum kuruşları yöneticilerine sunum yaparak anlattı. Geniş bir katılımla bir otelde düzenlenen programda Başkan Eroğlu yaklaşık 2 saat süren sunumunda kente hayat katacak çalışmalara vurgu yaptı. Başkan Eroğlu, "Bu şehri hep birlikte inşa ediyoruz.Bizler sizden aldığımız yetki ile size verdiğimiz sözlerin karşılığında 4 yılda neler yaptık bu konuda sizleri bilgilendirmek istedik. Şehrimizi geleceğe taşımak anlamında meydan, Kanal Tokat, Yeni Sanayi Sitesi, Et Parçalama Tesisi, Uluslararası Hal Projelerimiz gibi bir çok vizyon projenin bitirilmesi ve bazılarınında başlaması ekonomik hayatımıza değer katacak. Bu şehirde yaşayan küçüğünden büyüğüne herkesin fikrini önemsedik. Sivil toplum kuruluşlarımızın şehrimize dair fikirlerini yaptığımız toplantılarda hep not aldık. Bugün sunum sonrası onların değerli fikirlerini bir kez daha dinleme imkanı bulduk" dedi.

Tokat-Turhal arası demiryolu projesi

Başkan Eroğlu sunumun ardından soruları yanıtladı. Tokat-Turhal arasında tren yolu yapılması ile ilgili sorulara cevap veren Başkan Eroğlu, "Tokat-Turhal arasında demiryolu yapılması ile ilgili proje çalışması başladı. Cumhurbaşkanımız Tokat'a geldiğinde ifade etmişti. Hem yük hem yolcu taşıyacak tren hattı olacak. Tokat-Turhal arasında çalışacak. Hat nereden geçecek ne kadar bir yer kapsayacak, ne kadar maliyet getireceği anlamında proje çalışması idi. İnşallah bu proje çalışması bittikten sonra ihale kısımına bu dönüşecek ve Tokat tren hattı ile bağlanmış olacak. Yatırımcılarımız nakliyede çok ciddi rakamlar ödüyorlar, bu anlamda tren de en ucuz nakliye yapılan bir vasıta. O nedenle bu tren hattı OSB'nin içinden de geçecek, oradaki fabrikalara katkı sağlayacak.Bu anlamda başlangıç yapıldı sadece fikirsel değil artık yapılması ile ilgili de bir adım atıldı" dedi.

Yeni havalimanının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor

Yeni Tokat Hava Limanı projesi ile ilgili gelen bir soru yada cevap veren Başkan Eroğlu, "Hava limanı projesinin Şubat ayında ihalesi yapıldı. Önce 22'ye yakın firma hava limanı projesi için müracaatta bulundu. Ardında bu firma sayısı 6'ya düştü. 6 firma içerisinden herhalde bu ay sonuna kadar ihaleyi alan firma belirlenerek yer teslimi yapılacak. İhalenin süresi 700 gün. Eylül ayında kazma vurulacak olursa 2020 yılının Haziran aylarında havalimanı açılmış olur." diye konuştu.

Tokat-Ordu-Ünye yolu

Başkan Eroğlu, ayrıca Karadeniz'i Akdeniz'e açması beklenen Kuzey-Güney yol bağlantısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, "Tokat-Niksar-Akkuş-Ünye arasında karayolu planlaması var. Tokat-Niksar arasında çalışmalar devam ediyor. Asıl bundan sonra Niksar-Akkuş-Ünye yolunun yapılması gerekiyor. Bunun projesi bitmiş. Çok zor bir yol, onlarca viyadük, tünellerden geçmek suretiyle yol açılabiliyor. Şuanda 2 milyar maliyet getirecek olan bir proje. Projesi bitmiş durumda ihaleye yapılması konusunda bir durum var. Önümüzdeki yıllarda ihalesi yapılırsa yolun bitmesi ile birlikte Kuzey-Güney hattı Tokat için çok önemli" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim